ФА „Траяна“ с невероятен спектакъл в Троянското читалище

За пореден път танцьорите  от ФА „Траянаи „Ха, за здраве“, както и певиците от формация „Накит“, ни поднесоха не просто концерт, а спектакъл. Малките танцьори на ансамбъла с артистизъм владееха сцената и заплениха публиката.

Пренесохме се през дълбоките дебри на българския фолклор, заживяхме с ритмите на танци от всички етнографски области на България. Насладихме се на песента. Преживяхме емоционални мигове с прекрасното песенно и танцово изкуство.

На финал танцьорите от ФА „Траяна“ получиха прекрасни кошници с етя и благодарствени писма от:

ФА „Траяна“ с невероятен спектакъл в Троянското читалище
ФА „Траяна“ с невероятен спектакъл в Троянското читалище

 

 

Община Троян и г-жа Михайлова, Петко Петков /председател на ОбС-Троян/, гл инс. Петър Петров /началник на РСПБЗН – Троян/, и благодетелят и почитател на ансамбъла от гр.Габрово – г-н Петър Петров /управител на фирма „Перфектстрой“ -Габрово/.

Малките танцьори поднесоха емоционално пожелание, цветя за Валентина Казанджиева – корепетитор на ансамбъла и  за своя ръководител и човекът, за който танците са страст и начин на живот – г-н Васил Гърмолов. Последваха трогателни мигове на приятелски прегръдки между най-малките и техния ръководител.

Танцьорите от ансамбъла, както и ентусиазираните танцьорки от „Ха, за здраве“, изказаха своята благодарност към Иван Иванов, който както го наричат те е двигателят на ансамбъла и главният „виновник“, за да се случва всичко това. Поздравления и кошница прекрасни цветя получи и г-ца Искра Коларова, която е танцьор на ансамбъла, но предстои да продължи своето образование в сферата на танците и един ден с мерак и много хъс има желанието да продължи делото на своите предшественици, за да продължи да съществува ФА „Траяна“.

ФА „Траяна“ с невероятен спектакъл в Троянското читалище
„Ха, за здраве“ и трио „Накит“, Иван Иванов, Калоян Кирилов

Общата снимка запечата на сцената безброй усмивки на малки и големи танцьори, облечени в пъстри носии, греещи от щастие. Те показваха своите последно спечелени награди и отличия от сцените в страната и чужбина.

На добър час на всички танцьори от ФА „Траяна“!

Галерия от снимки  от спектакъла ще намерите в Фейсбук страницата ниТроянЪт – Всичко за Балкана

Related Articles

Back to top button