Фестивалът „Здравей, Здраве“ в Троян 2019

Изявени лектори на 8 ми и 9 ти юни

На 8 ми и 9 ти юни, Здравей Здраве Троян 2019 събира изявени лектори, за да премине отвъд темите за здравето и премине по-напред. Идеята на организаторите е да провокира публиката и всеки от присъстващи да намери това, което е необходимо по пътя към Духа и собствените търсения за осъзнаване и израстване в неговия живот.

Светослав Вълчев – координатор на фестивал “Здравей Здраве, Троян 2019:

Аз съм убеден, че здравето не може да бъде само физическо, няма как да бъде, тъй като ние не сме само материални същества. Тоест здравето е физическо, емоционално, ментално, духовно здраве и тези неща едно цяло, тъй като нашето тяло не се разделя на тези елементи, то е съвкупност от всички тези финни тела и всъщност, ако искаме да бъдем здрави, трябва да обръщаме внимание и да развиваме всички тези елементи на здравето. Именно затова в „Здравей Здраве Троян“ се опитваме да отидем отвъд Здравето и приетите рамки за него. Здравето е само една малка част от израстването, от Духа, от осъзнаването на търсещия човек и във връзка с това има включени много интересни теми,допълни още Светослав и сподели, какво да очакваме на фестивала:

Една от лекциите е на проф. Живко Желев, който ще ни сподели неговите проучвания за връзката между Здравето на човека и неговото облекло и обкръжение, а любимият на всички Веселин Орешков, който за трета поредна година е лектор на фестивала, ще ни говори по една от най-важните теми днес: “Осъзнаването – най важното в живота на търсещия човек”. Христо Нанев ще ни потопи в регресията и прогресията като път на миналото и бъдещето.

Фестивалът включва и допълнителна богата програма: Кулинарна изложба и дегустация под надслов „Здравословно, вкусно, споделено”, демонстрации и музика.
Музикалната програма ще включи български хора през деня и Концерт с музика и песни на Учителя, изпълнен от струнен квартет, който ще се проведе в събота вечер в Еко селище Азарея. Всеки присъстващ ще има възможност да се докосне и до танцът на Паневритмията в неделя сутрин.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button