Малките надежди на ФК „Чавдар“  Троян вдигнаха Купата на Кмета на Община Троян

Малките надежди на ФК „Чавдар“  Троян вдигнаха Купата на Кмета на Община Троян в детски футболен турнир.  Четири отбора  взеха участие в тазгодишната футболна надпревара, провела се в неделния ден, 23 юни, на  стадион „Чавдар “ в Троян. От години през месец юни  за тази Купа се бореха   мъжки отбори на  предприятия и от Областта. От миналата година се реши да му бъде променен статута като детски турнир. За първи път като такъв се проведе през месец Септември 2018 г. и бе посветен на 150-годишнината от обявяването на Троян за град.

Вчера на  откриването   зам.кметът на Троян Ангел Ангелов поздрави гостите с добре дошли и сподели , че всички спортни състезания в балканския град се провеждат  и   послучай Международния ден на Олимпийското движение. Разказа  и за  първият волейболен  турнир за Купата на Троян. Пожела  спортменска игра и да победи най-добрият.

На това второ детско издание освен домакините от Троян, „Чавдар“,  в горещия ден  бяха дошли отборите на „Левски“ от едноименния град,  тетевенчетата от ФК“Бенковски“ и  на „Павликени“ от  град Павликени.  Всички отбори играха  на системата „Всеки срещу Всеки“ и изиграха по 3 срещи като се взимаше предвид победите и головата разлика.

Троянчетата спечелиха Купата след три победи   като в първия си мач победиха наборите си от Тетевен с 8:3 и жълтите от „Павликени“ с 3:0. Големият финал бе със силните футболисти от град Левски.  Мачът бе много оспорван и динамичен. Топката прелиташе за секунди от едното поле в другото. Мартин Петков – вратарят на „Чавдар“  спаси много голови положения и вкара много красив гол от вратата почти в края на мача. Максим  и Габриел станаха съавтори на няколко гола.  Младите надежди от Троян изпълниха всички задачи поставени от треньорите и показаха своите умения като защитници, нападатели .

На почетната стълбичка   освен победителите от „Чавдар“ се  изкачиха   и отборът на „Левски“, които се окичиха със сребърните медали. Третото място бе за  „Бенковски“ Тетевен. Децата от Павликени получиха грамоти за достойното им представяне на турнира

Старши експерт Тодор Комитов от Община Троян отдел “ Образование, култура, социални дейности и младежки дейности“   връчи  Приз за най-добър нападател  на  Максим Минков от отбора на ФК „Чавдар“, за най-комплексен играч на Цанко Генов  от „Бенковски“ Тетевен. Преслав Колев от „Левски“ – град Левски бе удостоен с Приза за спортменство (Фейърплей). Мартин Петков  от отбора на домакините получи наградата за най-добър вратар на турнира.

Община  Троян  подсигури купите и индивидуалните награди.

Турнирът приключи с много  снимки  за спомен от деня. Състезатели и треньори

бяха горещо аплодирани от публиката.

Ето и резулататите от мачовете:

„Чавдар“ Троян – „Бенковски“ Тетевен – 8:3

„Левски“ Левски – „Павликени“ Павликени – 8:2

„Чавдар“ Троян – „Павликени“ Павликени – 3:0

„Бенковски“ Тетевен – „Левски“ Левски – 0:6

„Павликени“ Павликени –  „Бенковски“ Тетевен – 0:10

„Чавдар“ Троян – „Левски“ Левски – 7:0

Крайното класиране;

  1. „Чавдар“ Троян – 3 победи и  голова разлика  – 18-3
  2. „Левски“ Левски – 2 победи, една загуба и голова разлика –  14-7
  3. „Бенковски“ Тетевен – 1 победа,  2 загуби и голова разлика – 10-9
  4. „Павликени“ Павликени – 3 загуби и голова разлика  0 – 21

 

Най-добър нападател – Максим Минков от „Чавдар“ Троян

Най-добър вратар – Мартин Петков  от „Чавдар“ Троян

Най-комплексен играч – Цанко Генов  от „Бенковски“ Тетевен

Приз за спортменство (Фейърплей) –  Преслав Колев от „Левски“  Левски

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button