Много емоция, танци и песни по време на „Забавно шоу с песен“

Дамски камерен хор при НЧ "Наука - 1870" Троян събра 2247 лв за пътуването си в Италия

Тази вечер  хористите от Дамски камерен хор при НЧ „Наука – 1870“ Троян бяха много  развълнувани. Причината е, че благодарение на спомоществователите: инж.Марин Радевски, Вики Хидравликс , Георги Радковски, Георги Дончев, Мариян Манджуков, Мима Донковска от фризьорски салон „Шик“ ,  и всички, които уважиха  станало вече традиция „Забавно шоу с песен“ в ресторант „България“, събраха  2247 лева. Тези пари ще бъдат оползотворени за турнето им в Италия. Хорът ще  представи България и град Троян във фестивала „Лято в Тоскана“.
Парите бяха събрани от покани – 1755 лв, томбола – 392 лв и дарение – 100 лв

Първата част на шоуто бе  на вълна „Песни от любими филми“, като „Систър акт“, „Магьосникът от ОЗ“ и др.
Благодарение на   Община Троян в лицето на кмета Донка Михайлова за подаръка, който им направиха миналата година послучай 25-годишния юбилей, имат  нови тоалети, ушити специално за това турне. Облечени  с   тях те изпълниха няколко народни песни в третата част.  Присъстващите на тази забава виеха народни хора по време на изпълненията на хора. Купонът бе на МАКС, както се казва.
Емил Ненковски, Дидо Дишев и Веско Ангелов (той бе озвучител и DJ)  бяха част от програмата. Със своите изпълнения те повдигнаха адреналина на гостите, които не спираха да танцуват и да се кефят на евъргрийните, баладите хитовете от 70 -те и 80-те  години.

Специален поздрав за дамите и кавалерите от Дамски камерен хор,  и гостите бе изпълнението на Белослава Петкова от частна формация „Руслана – Сава Попсавов“.  Тя изпълни песента „Самодива“.  Аплодисментите не стихнаха  дълго време.
Диригентката Весела Марешка   благодари в края на „Забавното шоу с песен“  на екипа на читалището и настоятелството, които с добрата организация много помогнаха за събирането на финансовата помощ, на   Валентин Бечев, който  бе предоставил салона в Ресторант България-Троян безвъзмездно и на Иванка Църова, която е управител на заведението и в същото време – читалищен настоятел. Също така отправи пожелания към всички благодатели на хора за осъществяването на пътуването до Италия.

„Приятели, обещаваме да Ви разкажем за Италия, фестивала и впечатленията ни като се върнем (живи и здрави) . Вие заслужавате.
До скоро приятели! И още един път БЛАГОДАРИМ!“ , се казва във Фейсбук страницата на хора.

Ние им пожелаваме лек път,  приятно прекарване в Италия и ще ги очакваме да ни разказват.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button