Рекорден брой нинджи в Троян

На 13.06.2019 г се състоя детският спортен празник “Костенурките Нинджа“ на центъра в Троян. Той бе организиран от Карате клуб „Атнес“, гр. Троян  Участваха  деца от ДГ в Троян. Каратеките демонстрираха своите умения, а след това помагаха на малчуганите в играта.

Тази година участваха рекорден брой деца. Тя бяха включени в две игри. Първата бе с препятствия , преминаване под ленти. Новото бе, че имаше елементи на каратето. Децата с усмивка  бягаха по трасето. А след това се изкачваха на почетната стълбичка за радост на мама, тате и близките им.  Всеки спечели грамота, Купа и медал (съответно кой поред е завършил състезанието)

Другото ново бе лекоатлетическото състезание  – бягане 200м.  Тук можеха  да участват по желание. Но за изненада за самите  организатори се включиха всички деца, които спортменски се бориха.

Удоволствие бе да виждаш пълен площада на Троян  с усмихнати деца, майки,  баби, татковци.. Сред тях се виждаха облечени в бели кимона батковци  и какички, които се снимаха с радост  по-малките

Нека само отбележим, че в карате – клуб Атнес вече тренират над 120 деца. Този клуб е  един водещите  в България по медали и титли. Школата на Емил Атев  се слави, че в него децата се приучават на дисциплина, отговорност и преодолявяне на трудности. Спортът помага на подрастващите във възприемане на знанията в училище.

Клубът от една година има своя зала“Арена Атнес“. Там се провеждат тренировки, изпити, семинари.

Официалните лица – кметът Донка Михайлова, инж.Петко Пенков – председател на ОБщински съвет Троян, Бисерка Петрова – ОКППБН  в Общината, ст.експерт Тодор Комитов и директорката на ДГ Синчец“ Виолета Маркова също получиха почетни купи и грамоти за принос.

Организатори на това спортно събитие бяха КК Атнес,  Община Троян и ДГ“СИнчец“.

Състезанието се проведе със съдействието на БНФКарате.

Related Articles

Back to top button