След приказката за лъжливото овчарче започва “ Мексиканска вълна“ в страната!

Аз съм Мая Илиева! Мая Манолова ще подкрепи здравните специалисти в Троян, които започват ефективна стачка !

След приказката за лъжливото овчарче започва " Мексиканска вълна" в страната!
Аз съм Мая Илиева

На  26.06.2019г. мед специалисти от болницата ще излязат пред главния вход на болницата за един час от 12.00 до 13.00ч на ефективна стачка… Очакваме вашата подкрепа мили съграждани и пациенти. На протеста ще бъде и г-жа Мая Манолова, съобщава ст.м. с Валя Димитрова

Защо възобновяват протестите здравните специалисти?
Нека отново припомним, че здравните специалисти от месец март стачкуват активно. Техните искания бяха  за:
1 .Без търговски дружества в здравеопазването.
2. Еднаква основна заплата за всички специалисти по здравни грижи независимо от местоработата или собствеността на болницата – 2 (две) минимални работни заплати за страната.
3. Допълнителните възнаграждения и техните размери да са с регламентирани правила
(в зависимост от натовареността).
4. Връщане на медицинските стандарти.
5. Нощен труд – /почасово заплащане/, допълнително заплащане за работа в Спешно и ОАИЛ, клас прослужено време 1.2% на година.
6. КТД на национално ниво задължителен за всички структури в здравеопазването.
7. Възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика.
8. Промяна в категорията труд.
И за възнаграждение  от две минимални заплати
В декларацията си медицинските специалисти посочват, че това са най-основните им искания, за да запазят професиите на специалистите по здравни грижи и да останат и да работят в България и още цитирам:
„Защото ни омръзна да бъдем недооценени!
Защото искаме нормални заплати и добри условия на труд!
Защото ние сме тези, които се грижат за здравето на хората!
Защото не искаме повече да носим системата на гръб!
„Ситият не вярва на гладния“?!
На 2 (два ) пъти правителството излъга здравните специалисти. Един път пуснаха уж 30 млн – стопираха ги. Втората опашата лъжа бе, че им отпускат  50 млн.лв. И отново  – няма. Това ми напомня малко за една народна приказка за лъжливото овчарче или  „Ситият не вярва на гладния“.  Почти равносилно.
По-голямата  наглост е, че се  започва натиск върху  протестиращите. Пример  Мая Илиева. Тази, която запали огъня. Ръководството на болница „Токуда“, където работи й оказва такъв.
Понеже болницата е частна, тя ще прави ефективна стачка извън нейните предели на 12.06.2019г.  В 15.00ч. в нейна подкрепа ще отидат мед. специалисти от цялата страна. В момента по интернет върви петиция в нейна подкрепа.    Затова здравните специалисти започват „Мексиканската вълна“. Това  начин на протест.  Кой за каквото е готов.  Гладна стачка, затваряне на кръстовища и ефективна стачка.  В  Троян ще се  прави ефективна. За един час от 12.до 13ч. всеки ден за една седмица. Това съобщи ст.м.с Валя Димитрова за сайта „Троян експрес“
„Поради отпускарския сезон и наличието на малко кадри, МБАЛ – Троян я подкрепя от работните си места.
За троянци е важно да знаят и още една дата : 26.06.2019г. мед специалисти от болницата ще излязат пред главния вход на болницата за един час от 12.00 до 13.00ч на ефективна стачка… Очакваме вашата подкрепа мили съграждани и пациенти. На протеста ще бъде и г-жа Мая Манолова.“

Related Articles

Back to top button