Ученици за пример!

АНОНИМЕН БЛАГОДЕТЕЛ ДАРИ 210 ЛВ НА УЧЕНИЦИТЕ

Ученици за пример!
Ученици за пример!

ЕКО ИГРА“ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Петокласниците от ОУ „Иван Хаджийски“ отбелязаха Световния ден на околната среда с интересна инициатива. Те почистиха градската градинка, която се намира пред оранжерията в Троян.Ученици за пример!

Ето какво сподели Богдана Христова, класен ръководител на 5А клас: „Нарекохме инициативата „Еко игра”,  защото се забавлявахме, работихме и се  запознахме с ползите от това, което правим. Всяка година по света се произвеждат близо 300 милиона тона пластмаса, която убива живите същества. Не е новина, че пластмасови микрочастици вече има и в човешкото тяло. Те са част от козметиката ни, от някои пасти за зъби, от водата в пластмасовите бутилки… Списъкът е дълъг. Европейският парламент вече одобри забрана за използване на пластмасовите продукти за еднократна употреба от 2021 година. Всеки ден се убеждаваме, че бъдещето е едно – повече усилия за опазването на околната среда, което включва стремеж към по-малко отпадъци и тяхното рециклиране, както и информиране и образоване на колкото е възможно повече хора в тази посока.“

Личният пример с инициативата „Еко игра“,  който дадоха петокласниците от ОУ “Иван Хаджийски“, съвсем изненадващо бе и финансово възнаграден.Ученици за пример!

Добри думи, благодарност и 210 лева дари почти анонимен възрастен човек, който се представи като дядо Иван. Развълнувано той сподели, че също преди много години е учил в “Иван Хаджийски“.
Учениците от 5 А клас, класният ръководител Богдана Христова и ръководството на училището изказват благодарност на дарителя

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button