В главната роля Светослав Иванов

До болка откровен и истински

Светослав Иванов завършва специалност „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. От 2007 г. насам е част от екипа на bTV Новините, а през 2013 г. става водещ на публицистичното предаване „120 минути“. Автор е на десетки документални филми, интервюта и репортажи от най-горещите точки на света, както и на хитовия сборник с пътеписи „Там, където загинаха дърветата“ (изд. „Вакон“).

Негови статии са публикувани във водещи международни издания като британския вестник The Independent. За приноса си към журналистиката е удостояван с редица престижни награди, включително „Репортер на годината“ на bTV (2008, 2012 и 2013 г.) и „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти (2016 г.). През 2008 г. документалният му филм „Полумесец в Короната“, посветен на ислямистките движения в Лондон, е награден с приза на Европейската комисия „Робер Шуман“.

В текстовете му присъстват хората и човещината, патриотите и патриотарството, любовта, страхът, робството, омразата.

В Троян той ще представи книгите си „Там, където загинаха дърветата“ и „Чудовища и будители“ ( изд. „Вакон“), съдържаща 75 от коментарите за предаването „120 минути“ – всеки един от тях – брилянтен анализ на фактите, който ни предизвиква да преосмислим кои са истинските чудовища и будители на нашето време.

До болка откровен и истински. Светослав Иванов – журналистът, който превърна в мода говоренето за доброто. Защото „Светът е малък за още омраза”, категоричен е той.

Светослав Иванов – в главната роля на 17 юни 2019 г. от 17,30 часа в Информационно – културен център, Троян. Заповядайте!

Свързани статии

Back to top button