В Троян – незапомнена лятна буря

Днес няма да има нужда от чадъри

Вчера вечерта за час в Троян се  изви лятна  буря  придружена с   много дъжд . Очевидци споделят, че такава буря не са виждали досега.  Снощната бе най-тежка.  Непрекъснатите дъждове  пренаводниха земната повърхност и това е една от причините да  няма накъде да се изтича водата.  Много пясък остана след валежите по пътните настилки, което е и предпоставка за задръстване на шахти и канали.

Потърсихме кмета на Общината Донка Михайлова да ни каже дали всичко е наред след  толкова обилен валеж. Според нея  сериозни проблеми няма,   нормално е е всичко.

На редакционната поща получихме гневно писмо от наша читателка заради неприятната ситуация след поредната порция гръмотевици и дъжд вчера. Оказа се, че няколко улици  се превърнаха в реки  за минути.

„Десетки жалби, молби да се вземе под внимание този проблем и никой нищо. А за наводнените къщи на никой не му пука.. По-лесно е да кажеш: общината няма пари, но има пари за певци.“, ни пише Мария Божанска. Тя живее на ул.“Балкан“. И ни изпрати видео.

Също са се наводнили и други троянски  улици, сигнализираха  потърпевши. В някои квартали е било спряно елзахранването.

Ще направим проверка по каква причина се е случило „Троян да стане Венеция“, както споделят във  Фейсбук граждани

Днес се очаква да остане сухо с температура от 12 до 27 градуса. В петък  температурите ще се понижат до 24 градуса дневната и отново ще има гръмотевични бури и дъжд. В събота ще има краткотрайни валежи  с температура 12-22 градуса и временно увеличения на вятъра.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button