Задържаха шофьор причинил смъртта на пешеходка

Задържан е 31-годишен шофьор на лек автомобил, причинил смъртта на пешеходка в района на с. Български извор. Подробности около инцидента и последвалите оперативно-издирвателни действия съобщиха директорът на ОДМВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов и окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Към 4.30 часа тази сутрин двама мъже и жена  тръгват от с. Български извор към село Петревене. Преди изхода на Български извор, на прав участък, водач на лек автомобил навлязъл в насрещната пътна лента, отсякъл мантинелата и удрил жената, която се движи по тротоара. Тя попада под колелата на колата, която я влачи няколко метра, след което автомобилът се удря в електрически стълб.

52-годишната жена умира на място, а шофьорът изоставя колата, напуска местопроизшествието и заедно с двамата си спътници тръгват в посока София.  При извършения оглед в автомобила криминалистите откриват документите на водача на автомобила и след установяване и на посоката на движението му, веднага са предприети издирвателни действия, в които се включва допълнителен  полицейски състав. Униформените извършили претърсване на над 12 къщи в района на с. Петревене с активното съдействие на кмета на селото и в една от тях откриват укрилите се 31-годишен водач, жената с която той живеел на семейни начала и 19-годишен пътник в автомобила. Те са задържани за 24 часа.

Очаква се утре  с постановление на прокуратурата мярката за задържане на 31-годишният мъж да бъде удължена до 72-часа, предстои и искане до съда за налагане на постоянна мярка за задържане.

ЗЕТРА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button