Зрелостниците от ПГМЕТ Троян се дипломираха

Най-добрия начин да предскажете бъдещето си е да го създадете самите Вие

Зрелостниците от ПГМЕТ Троян се дипломираха   Това се случина тържествена церемония в  залата на Информационно – културен център Троян бяха раздадени дипломите на 54-ия Випуск на ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО МЕХАНОЕЛЕКТРОТЕХНИКА в Троян.
Тази година  зрелостници от  три паралелки – завършват успешно средното си образование. Гости на тържеството бяха народният представител Иван Миховски  и Елена Вълчева – от отдел „Култура “ на Община Троян.Тя подари
книга на първенеца на випуска Христин Гатев от името на кмета на Община Троян Донка Михайлова. Христин завършва с Отличен 5.62.
 „На всички вас пожелавам да следвате мечтите си и да не спирате да бъдат активни. На добър час!”, каза в приветствието си към зрелостниците директорката Радка Бончевска – Атанасова.     
     Прецедент  в тази церемония бе връчването на грамоти на Габриел Димов, Петър Линков и Преслав Пелтешки за проявена човечност и доброта и издигане престижа на училището. С голямо вълнение г-жа Бончевска разказа за трите момчета, които винаги са помагали на техен съученик в трудни моменти.
Бяха раздадени 25 дипломи за средно образование; 23 свидетелства за професионална квалификация – втора и трета степен; 20 свидетелства за компютърна грамотност и 10 свидетелства за управление на Електрокари и Мотокари в предприятията.


        Зрелостниците от 12 А клас с класен инж.Стефка Станчевска завършват със специалност „Автотранспортна техника“, създадена преди 20 години по предложение на частните превозвачи и промишлени фирми в града. Завършилите тази специалност придобиват трета квалификационна степен за професията „Техник по транспортна техника“. Радостното е, че повечето ученици по собствено желание се сдобиха със Свидетелства за управление на Електрокари и Мотокари в предприятията.
Възпитаниците на Пламена Миндевска от 12 Б клас завършиха специалността „Мебелно производство“. Това са бъдещите „Техник – технолог в дървообработването“. Тази специалност е въведена преди 30 години като завършилите я намират реализация в многобройните фирми в района.

И третата паралелка с класен Пенка Димитрова със специалност „Производство на мебели“  бе за ученици, които завършиха задочно. Придобитата от тях професия е „Оператор в дървообработването“.

„Скъпи випускници, не забравяйте, че най-добрия начин да предскажете бъдещето си е да го създадете самите Вие. И не забравяйте Механото – училището, което открива заложби у всяка личност и помага на всеки да повярва в себе си“.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button