„Балканче крос, 2019“ с международно участие

Много смях и емоция

За 17-та поредна година  състезанието „Балканче – крос“ край с.Голяма Желязна се проведе за пореден път при голям интерес и от страна на състезателите, и от страна на публиката.  Участваха над 120 състезателя. Тази година беше и с международно участие. От германия, Франция и др, бяха дошли рокери, за да се учат как се кара “Балканче”. Това създаде много смях. Много комични  моменти имаше и при различните кръгове на състезанието. Едни се бутаха, друг бе облечен с дамска поличка и беше най-атрактивно облечен състезател. Жените този път имаха доста голям процент участие и показаха доста майсторство.  Имаше страхотна емоция.

 Най-малкият участник бе Кристиян Петров на почти 5 години, а най-възрастният – Николчо Мирчев на 65 години

В първия манш – за прецизност, мотористите трябваше възможно най-бавно да преминат по трасето, да преодолеят люлееща се дъска и да пренесат съд с вода. Вторият кръг беше за бързина и техничност. Участниците,  с майсторство и умение, преведоха високоскоростно балканчетата на зиг – заг между колчета, завъртайки осморка накрая. В третия кръг състезателите участваха в масов старт, който по класически начин и абсолютно безапелационно показа кои са най-добрите състезатели и най-подготвените машини в „Балканче – крос“ – 2019. Победителите се излъчиха след сборуване на точките от трите манша.

В състезанието „Балканче – крос“ по традиция се проведоха маншове за АТВ-машини и кросови мотори. Имаше голям  интерес към стартовете с кросови мотори. 30 състезатели се състезаваха в три групи, в зависимост от мощността на машините и възрастта на водачите.

За да се състои този празник на Балканчето заслуга имаха организаторите, а именно Тотьо Христов, съдиите и целия екип. Спонсори на събитието бяха Миховски АВТО, Калинел, ЕООД, Алекса Трейд, Нова трейд, Сириос ООД, Ибрямов ООД,  кмета на Желязна Иван Христов и Ивайло Красимиров и Красимир Мирчев и др.

Край село Голяма Желязна, община Троян

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Събота, 13 юли 2019 г.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button