БЛАГОСЛОВ НА ЖИВОТА И ЧОВЕКА

      БЛАГОСЛОВ НА ЖИВОТА И ЧОВЕКА
Илия Ганчев

Автор: Христина Петрова

       „Новата книга на поетесата Надка Данкова „Благослов“ разкрива не само физическите закони на света, но и онези духовни фундаменти, на които се основава битието и които имат изначален произход. В тях е осмислено съществуването на всемира. Данкова се опитва да покаже света като единен пулсиращ, жив организъм, чиито трептения, ритъм, енергия произтичат от сърцето на Бога – Светия Дух.“ Това каза Илия Ганчев на 16 юли на представянето на книгата „Благослов“пред троянци.

          Той спомена още: „Книгата започва с есета, посветени на дъгата, концепция за връзката между Бога и Земята.Дъгата е символ на зачеването, на плодородието и оптимистичния замисъл на творението. Надка Данкова е физик, но тя е човек с много широк кръгозор, по природа емоционална и това и дава възможност да приема света многоизмерно. Поетесата разкрива символа на дъгата като духовен еквивалент на природния феномен. С кръга на дъгата тя подсказва идеята за безкрайност,съвършенство, хармония. Книгата е поетическа интерпретация на  философията на Учителя Дънов, проектирана върху днешната реалност.“

            За емоционалното възприемане на книгата спомогнаха изпълненията на пиано на Амория Маркова  и на внучката на поетесата- Диана Иванова. Представянето на книгата беше истински празник за троянци, защото Надка Данкова утвърждава оптимистичното начало над тъмните сили в нашия живот.

                                                          

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button