Буря, проливен дъжд и Община Троян остана на тъмно и без кабелна

Фейсбук се срина.

За тази вечер, 03.07,2019г, синоптиците обещаваха бури, дъждове. Е, случи се.  За  кратко време се изви силен вятър, който нанесе доста щети. Изпочупи клони, задръсти шахтите с листа и  разбира се прекъсна електрозахранването в селата около Троян. Интернет  и кабелна на „Спринт“  няма в града.

Гръмотевица  мина през телефона на троянка.  Фейсбук се срина за малко, Инстрагам – също..

Изведнъж се оказахме  в капана на   климатичните условия. Странното е, че  от месец и половина постоянно има бури, гръмотевици.  Как ръководствата на ЧЕЗ и кабеларките не си взеха поука и да се помъчат да предпазват уредите си и кабелите си. Всеки път като се каже, че ще има буря,  се очаква да няма ток, кабелна, интернет.  Много пъти сме повтаряли какво да се прави при такива ситуации.  Защо? Защо все подминаваме предупрежденията и си казваме – те не познават.  Защо?

Само вдигаме рамене и казваме – така ще е. Да, така ще е докато мълчим и чакаме някой друг да каже каквото мислим вместо нас. Друг да е на топа. Друг да е виновен и да му се подиграват.

Затова държавата ни е такава. Причината  –  нашето овче бездушие и страх.

Но нали знаете  поговорката „Ситият не вярва на гладния“. Тези, които нямат такива битови проблеми се смеят и подиграват. Но да не дава Господ , да им се случи, такъв вой надават, че сигурно и в Америка ги чуват.

Надявам се, че следващата порция буря и дъжд  ще е по-лека.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button