Десетки се простиха с д-р Пламен Нанков

Десетки троянци сведоха глава  в дома   пред тленните останки на лъчезарния Човек с голямата усмивка и силен характер д-р Пламен Нанков. Такъв ще бъде запомнен  и от тези, които го обичаха, и от онези, които не го познаваха. Отишъл си на 52 години, но ще остави следа в летописа на Троян.

Да се простят с  общественика и троянец , с голямо Т, в Ритуалната зала на Новите гробища в града бяха дошли народния представител Иван Миховски,  зам.областният управител на област Ловеч Бойко Пъдарски, от ръководството на   Община Троян, общински съветници, колеги от МБАЛ „Д-р Георги Стоев – Шварц“, близки, приятели,  много нажалени и благодарни пациенти,  и напълно непознати, но потресени от внезапната смърт

Венци и цветя бях поднесени от  Община Троян, Общински съвет Троян, политически партии, учреждения и др.
Бяха  прочетени и прощални думи в знак на благодарност   от членовете на Управителния съвет на Фондация „ Проф. д- р Браилски“с. Калейца, където той бе много активен за подпомагането и насърчаването младите хора да работят в града.

„С благодарност за времето, споделено с Фондация „ Проф. д- р Браилски„ с. Калейца и приноса за подпомагане на млади медици, се прощаваме и ние с този слънчев, всеотдаен и генериращ идеи човек. Няма да забравим патоса, с който се бореше да насърчава студентите да останат в града ни. Ще помним лъчезарната усмивка, компетентния поглед върху здравеопазването и човешката топлата .

Вечна памет“

 

Снимките са правени със съгласието на д-р Антимова – опечалената съпруга на д-р Нанков

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button