Днес  България е в траур!

Днес хиляди българи ще заколят своите прасенца! Кой допусна "Коледа" през лятото!

Днес  България е в траур!

Днес е последният срок  хората,  които отглеждат  прасета в дворовете си,  да се разделят с тях. Някои животинчета все още нямат 50 кг, други –  имат още време да пораснат.

Хората плачат и ги колят. Хората плачат, защото това им е прехраната. Хората плачат, защото управниците по най-високите върхове допуснаха да отнемат храната, поминъка на българите. Миналата година избиха без съд и присъда толкова агнета,  кози и овце в Странджа.

Тази година и прасенцата.

Кой  допусна през граница да мине  житото от Румъния. Защо в Сърбия няма такива проблеми?

Къде е оградата покрай границата  за милиони левове?

България плаче! Българите се молят да оцелеят, защото след принудителното заколване на прасетата, свинското ще поскъпне. ще внасяме от чужбина лоша стока.

И каква бе тази заповед от днес за вчера! Ако не успеят да приберат месото в буркани, ще минат ония с белите костюми и с пяна ще евтанизират насила животните. И не стига болката от вида, че животното умира, ще трябва да платят такса загробване и тлъста глоба.

В същото време кметовете по градове и села започват да обикалят и да им обясняват, че  тази жестока мярка е наложителна. А някои и имат прасета.  Какво им е на тези мисионери? Запитахме ли се? Не…

Ловците били виновни, че не ходили на индивидуален лов!
Все е виновен някой друг!

Други обаче се притесняват, че клоните на дървета не били подрязани. Как се разпределяли данъците в общините. Там имало камък и други.  А хилядите, да не кажа милиони българи днес плачат!

Боже,  опази България!

Кой ще понесе отговорността?

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button