Допустимо ли е?

На 50 метра от Централния площад

Автор: Боряна Ванкова

По стара Троянска традиция всяка пролет се предприемат мерки за борба с бълхите и кърлежите на територията на града като се третират ЕДНОКРАТНО тревните площи, които на места са обрасли до 60-80 см и повече с бурени и след 1-2 седмици се окосява (наблюденията са от района на крайречната алея с открития фитнес срещу „Антик“). И тази година традицията беше спазена, но само в първата си част – мнооого ефективното еднократно третиране срещу кърлежи на обраслите до кръста тревни площи в споменатия район с НЕпоследващо (да не говорим, че трябва да е предхождащо) окосяване до този момент-10.07.19. Резултатът: предвидената за разходка и спорт(има площадка с фитнес уреди) на троянци и гости на града алея, намираща се на 50 м от площада, е потънала в бурени с височината вече на човешки бой. И колкото и алеи с цветя да се засадят пред Общината, човек като погледне през пешеходния мост и види това занемарено, потънало в бурени и боклуци, с непроходими алеи място в сърцето на града, едва ли ще реши, че Троян е красив, поддържан и чист град.
Задавам си 2 въпроса:
1.Това ли е най – ефективния метод за борба с бълхите и кърлежите??
2. Допустимо ли е на 50 м. от централния площад да съществува такова компроментиращо красивия ни иначе град, място и толкова много усилия ли се изискват, то да изглежда добре.

БЕЛ на редактора: Този проблем не е от вчера или днес. Често сме си задавали въпросът, защо е така. Да, отпусно време, малко персонал в ОП“Комунални услуги“. Но в крайна сметка това е лицето на Троян. В близост до Информационно-културния център. От прозорците се вижда и читателката е напълно права. И колкото и алеи с цветя да се засадят пред Общината, човек като погледне през пешеходния мост и види това занемарено, потънало в бурени и боклуци, с непроходими алеи място в сърцето на града, едва ли ще реши, че Троян е красив, поддържан и чист град.

Сигналът ще бъде предаден в Община Троян за да се предприемат необходимите мерки.

Ето и едно мнение, което се надявам да чуят от Общината. Daisy Vassy Аз няма да коментирам нито тази статия, нито Къпинчо, нито онази статия за неокосения частен имот близо до центъра. Само искам да спомена, че в Младост все още живеят хора. Вече се прибираме по спомен, понеже от растителност блока ни не се вижда. Щом града е това, което го направят хората, да хващаме косачки и резачки, пък да видим после общинарите дали ще ни потупат по рамото или ще ни глобят за нашата гледна точка, как искаме да изглежда нашия квартал. Ако продължим в тази линия, трябва и да махнем няколко ненужни тротоара, за да си върнем някои от местата за паркиране, че 14-15 места за блок с 52 апартамента е задача с невъзможно решение. И на финала ще кажа, че сме много благодарни за това, че смениха старите, изпочупени контейнери с нови – черни, пластмасови. Но все още се почесваме около тях по главите и се чудим как да изхвърляме боклука си разделно. Ако някой може да отговори на който и да било въпрос, моля да го направи, като отчитам факта, че живеем все пак далеч от центъра и вероятно не представляваме интерес.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button