Тенденция

Кметът на Община Троян Донка Михайлова и десетки троянци на събора на левицата

Видео от съборът

Днес, 27 юли 2019 г. в местността историческа поляна под връх Бузлуджа се провежда традиционният събор на левицата, който отбелязва 128 години организирано социалистическо движение в България. В 10.45 часа бе дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите „Щурчета“ и духов оркестър „Виво Монтана“. От 10.30 часа бяха поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд. В 11.30 часа на сцената на историческата поляна се изкачи кметът на Община Троян Донка Михайлова, рамо до рамо до своите съратници от БСП.  Заедно с нея бяха общинските съветници инж.Владимир Хаджийски, инж.Васил Гадевски , който е председател на Младежката организация за Област Ловеч и зам.кмет на Община Троян Ангел Ангелов,  както  и стотици троянци. Предишния ден(26-ти) се проведе в Габрово обсъждане на платформа за местни избори 2019 – “Единни за България! За добър живот в нашите общини!” Там Михайлова отново постави проблемите , които стоят в Общините

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част продължи в 12.30 часа с концерт на Николина Чакардъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. Те вдигнаха на крака дошлите хиляди хора от цялата страна

„Скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори, гости, скъпи българи, историческият връх Бузлуджа ни събра отново, събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предци, които преди 128 години проведоха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на борбата за праведливост.

Тук сме да се поклоним пред героите на България – Хаджи Димитър и неговите четници, които проляха кръвта си за свободата на България.

Днес ни събират тези две думи, тези две ценности: справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни и за мнозина няма справедливост, но за разлика от тогава днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи.

Днес едноличната, ваторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия. Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска, а заради страха, в който държи народа. Заради апатията, която предизвиква с политиката, която води.Държава не може да се управлява със страх, нация не може да се развива с апатия. Държава се управлява с ум, нация се развива с труда и силите на всеки българин и това е задачата пред нас“, каза Нинова.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button