Тенденция

Кметът на Троян Донка Михайлова венча първородната си дъщеря Адриана

Датата 13-ти юли 2019 година бе очаквана  с нетърпение  от  троянци. Имаше доста събития този ден – 3×3 Stretball на площада, Празници на животновъда и гъбарите, „Балканче крос“.

Но светското събитие  за годината и  деня бе сватбата на Адриана – дъщерята на кмета на Община Троян Донка Михайлова. Това бе  много вълнуващ момент за семейство Михайлови.  Антон – бащата на булката с вълнение прегръща  дъщеря си и я поверява в ръцете на любимия ѝ Мариян. Сестра ѝ Ива – щастлива повече от всякога. А мама ДОНКА  – трие сълзите тайно.
Сключването на гражданския брак се състоя на поляната в махала „Баба Стана“ в с.Орешак (това е специално място за семейството).  Младите  – Адриана и Мариян,  казаха „Да“  пред своите родители и приятели. Те сложиха подписите пред свидетели и водещата церемонията по венчаването тъщата на бургазлията Мариян и майка на булката – кметицата на Троян, г-жа Михайлова.

По време на един разговор с Ади тя сподели, че  е избрала  именно Троян и махала „Баба Стана“ Орешак заради точно този миг. Майка ѝ да я венчае.  Тя и по-малката ѝ сестра са много привързани  към своите родители и това е част в знак на благодарност, и уважение към хората, които са ги научили да бъдат човеци.

Булката и младоженеца  спретнаха  едно страхотно тържество изпълнено с много веселие, макар и да имаше лятна буря.  Да им върви по вода.

Тоалетът на Адриана  бе  лежерен, не натруфен ,  но красив. Точно неин стил.  С венец от истински цветя и дълго було, което бе в синхрон с цветята.

Кметът на Троян Донка Михайлова венча първородната си дъщеря Адриана
Масите подредени с вкус и много цветя

Украсата, венеца, сватбения букет  и красивата арка под която се венчаха младите, са дело на троянката Венета Цочева. За първи път тя бе съчетала  цветя и върба на сватбена арка. Лично имах удоволствието да я видя  в магазина на „ВЕНИ ФЛОРА“.  Страхотно съчетание. Поздравления  за иноваторските идеи на Вени.

Масите за гостите, също бяха подредени в стила на управляващия директор на престижната рекламна и PR агенция „Огилви България“ (Ogilvy Group Bulgaria)  и Адриана Михайлова. Стъпаловидно наредени маси, с красиви и  украсени с естествени цветя. Шаферките и гостите също имаха венци на  главите си.
„Искам всеки детайл да бъде изработен както трябва. Да не пропуснем нещо важно“, сподели Ади  пред мен. И съм убедена, че е било така. Още от моминското парти до всяка подробност по време на сватбата.

За нея организирането на тържества  не е проблем, защото   тя взема сериозно участие в разработката на дългосрочната стратегия за развитие на София, наречена „Визия за развитие на София“ и поръчана от Столична община.

Кухнята бе поверена на механа“Кайзер“. Сервитьорите също бяха в синхрон на  българското, националното – в народни носии.

Женихът Мариян (за моя голям гордост) е бургазлия (този град е  мой роден и  ражда хубави хора ). Работи  в Центъра за развитие на демокрацията като ръководител на проекти, основно свързани със сигурността.

И така, както  се казва – Балканът и морето се събраха в едно.   Това е страхотна комбинация (от настоящ опит го казвам).

От името на екипа на сайта пожелаваме на младото семейство да са живи и здрави, все така влюбени и да гледат в една посока.

На семейство Донка и Антон Михайлови,   и техните сватове пожелаваме здраве,  да са опора на младото семейство. Да ги подкрепят и да им се радват.  И както се казва – „Тази година булка, догодина люлка“.

На Ива – сестрата на Адриана пожелаваме да последва кака си, когато му дойде времето. И тя да има такава вълшебна сватба като сестра си

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button