Майкъл Иванов – треньор

„В България, като състезател няма къде де са реализирам повече."

Майкъл Иванов - треньор
Майкъл Иванов – треньор на Венцислав Тошев в клас 65 сс  и републиканския шампион Християн Георгиев при 85

„През годините до мен винаги беше баща ми. Той и сега е до мен въпреки, че не е в Италия“

От известно  време  си задавахме въпросът какво става с Майкъл Иванов.  Троянецът, който е доказал  майсторството и умението да владее мотоциклета. Европейски шампион  и безупречен пилот.  В  България той  достигна Апогея .  Отговорът дойде.  В момента Майкъл  е в Италия ще дебютира в треньорската професия

От сайта http://riders.live/, научаваме, че   все още действащият пилот, участник в световния и европейски шампионат вече е в Италия, като наставник на двама от тримата ни участници на световното първенство по мотокрос, което ще се проведе в края на седмицата на трасето край Тренто, се казва в статията.
Роденият в Троян състезател предава своя опит на Венцислав Тошев в клас 65 сс, както и на републиканския шампион Християн Георгиев при 85-ет кубиковите машини.

„В България, като състезател няма къде де са реализирам повече. За това предпочетох да поема в друга посока и така да развия себе си и да помогна на другите момчета да се развиват. Много по-гадно е да си треньор, отколкото състезател. Трудно е. Предизвикателството наистина е голямо. Надявам се да успея да помогна с каквото мога и то по-най-добрия начин на момчетата за да направят едно добро класиране“, това заяви специално за Riders.live от Италия Майкъл Иванов.

„А и отговорността е по-голяма разбира се. Като състезател всичко зависи от теб, а като треньор трябва да мислиш и за други неща, защото има други фактори, които да вземеш предвид. Сега разбирам какво е било на треньорите ми. Мисля, че ще се справя. Надявам се да науча момчетата на всичко което знам. Надявам се те дори да станат по-добри от мен. И двамата – Венцислав и Християн имат заложби и могат да постигнат много. Трябва да вярват в себе си“,допълва Иванов пред http://riders.live/

В предварителните списъци бройката на състезателите е доста голяма във всеки един клас. Пилотите ни са добре подготвени. Християн е най-рутинираният състезател от тримата. На него възлагаме най-големи надежди за добро класиране. Венцислав – той кара едва от две години. Каквото и да направи, аз ще съм доволен . Ако успее да направи своето каране и да е спокоен ще се справи.

Майкъл Иванов - треньор
Майкъл и баща му Гриша Иванов

През годините до мен винаги беше баща ми. Той и сега е до мен въпреки, че не е в Италия. Чуваме се постоянно и се допитвам до него, когато имам съмнения. За това много му благодаря. Преди да тръгна ми каза да не ги пренавивам, да са освободени и спокойни“, завърши Майкъл Иванов.

 

http://riders.live/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button