Община Троян и Ротари клуб Троян ще финансират на книгата „Археологическото богатство на Троянския край“

Кметът на Община Троя   предложи да  бъде осигурено  финансиране   на книгата   „Археологическото богатство на Троянския край“, в тираж 1000 броя,  на сесията проведена на 25.07.2019 година. Това е съвместно издание на проф. Иван Христов, Музея на занаятите и Ротари клуб.  Стойността  е 17320 лв
По думите на проф. Христов това ще бъде добра визитка на общината какво притежаваме като древно археологическо богатство. В близо 300 страници са събрани най-ценните находки, които се съхраняват в Музея на занаятите, Регионалния исторически музей в Ловеч, Националния исторически музей и Археологическия институт с музей към БАН.Според  инж.Иванка Църова това е едно изключително стойностно издание и Троян  има нужда от такава книга.  Ротари клуб Троян финансират предпечатното издание. Цената на книгата  ще е 17 лв.  И всички 1000 броя ще бъдат разпределени за Община Троян, Ротари клуб и Музеят на занаятите в града.

Общинските съветници със своя положителен вот  дадоха зелена светлина, да бъде осигурено финансиране на това ценно издание.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button