Среднощен полъх с Добромир Дишев

Изминалата вечер ще остане за дълго в паметта на троянци посетили лятната тераса на ресторант „България“.  В първата вечер след тежката работна седмица троянци и гости на града станаха свидетели на едно незабравимо музикално шоу.

Добромир Дишев – популярният китарист и част от плеядата музиканти , свирещи на истински инструменти в Троян, беше гост в ресторант „България“ за втори път.  На лятната тераса се бяха събрали доста хора да го послушат, да похапнат вкусните блюда на най-стария ресторант в Троян(1937) и потанцуват. Но се оказа, че те станаха свидетели на едно незабравимо музикално шоу.  Те чуха  изпълненията на старите муцуни Емил Ненковски, Васил Младенов – Стрялката, Славея – поп и джаз певица, китариста Михаил Иванов. За финал на приятната вечер те се насладиха и потанцуваха на песните изпълнени от Христо Младенов. Момчето, което върви по стъпките на баща си и прославя Троян.

В един момент масата на музикантите се оказа малка за желаещите да пеят. Те прииждаха един по един и взимаха микрофона. Всички те импровизираха на момента.  Някои повториха, потретиха. Усещаше  се една лекота във въздуха. Всички се кефиха , пееха и разпускаха.  Чухме популярни рок балади,  народни песни – „Лале ли си, зюмбюл си“(Славея), „Заблеяало ми агънце“(Стрялката), от  българската поп класика  – „Там край реката“,  руската  песен – „Позови меня“и други популярни мелодии и песни.

Аплодисментите не стихваха, но се наложи непринудения концерт да спре заради спазването на Наредбата за реда и тишината .

Дълго време ще помнят това незабравимо музикално шоу троянци!

Галерия

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button