Троян сбъдна поредната мечта – да има киносалон

Изминаха почти 2 години откакто  беше подписан договор между НЧ „Наука – 1870г.“ – Троян и Държавен фонд „Земеделие“ за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Проектът „ Ремонт и закупуване на оборудване и обзавеждане на читалището бе на обща стойност 382 194.44 лв.

Извършено беше цялостно обновяване на салона, както и оборудвано с кинопрожекционна техника – 3D.

С реализацията на този проект и още два подобни, Троян има нов съвременен модерен театрален салон в който могат и да гледат и любими филми
Троянци от днес, 19.07.2019г, петък, вече ще могат да се наслаждават и на 3D кинопрожекции.
Сезонът се открива с филмите:

Играта на играчките:“Пътешествието“, Спайдър – мен: „Далече от дома“, Анабел 3 – ужаси и любимият за всички възрасти „Цар Лъв“.
Цените на билетите са от 8 до 11 лева.

Зависи от часа на прожекция и филма.
Най-ранната прожекция утре е от 11:50, а на-късната от 20:00 часа. В програмата е написано подробно и  всеки може да  си избере на кой филм ще бъде.

Читалищният салон е оборудван с последен модел кинопрожекционна техника. Изградена е съраунд система, която придава усещане за дълбочина и пространство на звука. Монтиран е специален ,,бял” екран, различаващ се от стандартните ,,сиви” в повечето кино салони, позволяващ по-добър контраст и яркост на цветовете. Иновативният 3D модул ще даде възможност на нашите зрители да гледат 3D прожекции с изключително добро качество. Високият клас оборудване, съответно изисква и по-висок клас очила. Нашите очила са (Dolby 3D Digital Cinema Viewing Glasses) предназначени единствено за този тип кинопрожекционна система, която не съответства с друг тип 3D очила. Ценовата разлика е десетки пъти по-висока спрямо обикновените очила, които до сега си закупувахме за сумата от 2 лв. Това налага отдаването на нашите очила под наем за символичната цена от 0.50 лв.

Това е един вид скромна застраховка, скромна защото вярваме, че нашите посетители ще пазят очилата като свои собствени. Сигурни сме че любителите на 3D киното ще оценят разликата в качеството и детайла.

Програмата на киното ще излиза за дните от петък до идния четвъртък, т.е седмица за седмица Ние имаме възможност да избираме от три фирми  филми. Ще има и за малките филми. За по-големите – също. Например утре вечер  любителите на ужаси ще гледат филма АНАБЕЛ 3.  „Цар лъв“ също е игрален и подходящ за възрастни. Помислили сме за всички. Надяваме се, че ще осъществим мечтата на много троянци – да има кино. През месец август няма да почиваме. Ще работим за да може гости и троянци да имат забавление“, завърши Марешка.

Първият зрител вече си закупи билет за първата прожекция от 15.50. Това е  Стефан Цанов. А първата зрителка бе Пламена, която гледа  „Играта на играчките:“Пътешествието“, Спайдър – мен. За  втория филм имаше 20-на човека. В очакване сме на третата прожекция

А  аз питам: Защо не и от областта да идват да гледат?

Това е. Киното е факт. Кинопрожекционната машина – също. Да пожелаем успех на  екипа, който ще работи. И се надяваме да има всеки път желаещи.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button