„ЦСКА 1948“ избра да тренира в Троян

В петъчният много късен след обед на троянския стадион бе доста оживено. Състезатели от  Карате клуб „Атнес“ правиха своята тренировка по Обща физическа подготовка(ОФП). Момичетата СКО“Хемус“ по спортно ориентиране развели коси също обикаляха бегом стадиона в подготовка на утрешно състезание. Баскетболистите Георги Ненов и Радослав Кочев,  реферът от Българската баскетболната организация Мартин Столаров, Борислав Цеков – джудо и самбо към ЦСКА и в същото време инструктор по кондиционни тренировки в града, футболисти, и малки големи бяха там и тренираха.

Феновете на ФК „Чавдар“ Троян се бяха строили  на любимото си място. Причината бе , че отборът на „ЦСКА 1948“ бе избрал да тренира за мача със „Спартак “ Плевен  на 27.07.2019г. в Ловеч в родния град на мениджъра Таско Тасков, Троян.

Тренировката започна точно в 19:00 часа със загряващи  упражнения и бягане. След това треньорите по постове поеха своите възпитаници и отработваха елемент по елемент неколкократно.

20 минути преди определения  край на тренировката  те играха по две полувремена разделени на два отбора по случаен подбор на Петко Петков – ст.треньор на „ЦСКА 1948“.

Малките футболисти на „Чавдар“ Троян чакаха с нетърпение и най-хубавия момент на това събитие. Да се снимат с батковците.

Тренировката приключи и футболистите се прибраха да вечерят и да получат указания за мачът от втория кръг на Втора лига се игра в Ловеч с плевенските футболисти в Ловеч.

В събота, 28.07.2019 г,  те не допуснаха грешка при гостуването си на Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч и постигнаха категорична победа с 4:1. Мачът се игра  в областния град защото стадиона в Плевен не отговаря на условията, за провеждането на мачове от Б група.

В столичният отбор сформиран от феновете на ЦСКА след фалита играе и троянския вратар Владимир Владимиров, който за съжаление играеше другаде по това време. Той е одобрен след поредния кастинг в ЦСКА 1948 през месец март тази година. В по-малките възрастови на софийския отбор, който тръгна от най-ниското стъпало и за малко не успя да влезе в А група, са и двамата Пламеновци от ФК“Чавдар Троян“ – Пламен Ковачев и Пламен Димитров.

По време на тренировката присъства само Пламен Димитров (той е от месец март там), който сподели пред репортер на Троян Експрес, че е много доволен. Тренират много, треньорите са взискателни и това го амбицира повече. Да може да бъде добър състезател. Учението също му се отдава.

По повод официалната тренировка на софиянци след нея репортера на медията се срещна с Таско Тасков, който не забравя Троян. Не идва често. Той бе част от отбора на „Куршумите“ по време на Коледния турнир по минифутбол през 2018-та за „Купата на кмета“.

Каква е причината да тренира отбора в Троян, а не в Ловеч – на стадиона, където ще е самия мач?

– Има въведена практика футболистите преди мач да са на строг режим.  Ако се налага да пътуваме, както е в случая, ние преспиваме в град  на по-малко разстояние от града,  където ще играем.

Избрахме Троян по няколко причини. Първата е ясна. Това е моя роден град. От тук започнах кариерата си на футболист. Втората – президентът на „Чавдар“ Митко Колев ни предложи домакинството. И така ние приехме. Не съжаляваме, защото Троян е пъти по разхубавен, по-моденизиран и има европейски облик.  Момчетата са възхитени и от обслужването в хотел „Троян плаза“,  и кухнята им.

След тренировката какво следва?

– Сега момчетата ще вечерят и след това ще направим разбор за утрешния мач. Старши треньорът ще даде своите указания.  Специалистът по видео анализите ще посочи какви са слабостите на противника. Как могат да се преодолеят по-силните им играчи.  Къде е  „Ахилесовата пета’ на отбора. После ще имат време и за свободно време. Но режимът си е режим.

Вие сте бил футболист, после най-добрият рефер в Професионалната група. Какво Ви накара да  започнете работа в аматьорския „ЦСКА 1948“, където заемате позицията „Ивент мениджър“ през 2017-та? Какви Ви са задълженията като такъв?

– Тежка контузия ме отказа от кариерата ми като футболист. Реших да продължа като професионален съдия, но отново контузията и други проблеми ме накараха да  започна работа в аматьорския ЦСКА 1948, където заемам позицията „Ивент мениджър“.

Моите задължения са да организирам футболните срещи, както и за посрещането и настаняването на всички зрители, дошли да гледат и подкрепят столичния тим. Както и днес.  Футболистите да имат добри условия за тренировка педи мач и  да са настанени  в хубав хотел. Да тренират на хубав терен, както е троянския стадион.  Радвам се, че тук виждам много хора и най-вече деца, които тренират, бягат.  Троян се слави като спортен град. Вече се разпознава на спортната карта на България.

В тима Ви има три троянски момчета, които  бяха избрани след кастинг. Съжалявате ли,  че  ги приехте и дали са  и ще бъдат полезни за отбора?

– Да, горд съм с този факт. Владимир Владимиров е страхотен вратар. Все още е трети   по ранг, но ние го пускаме в игра често и се справя много добре с опазването на вратата ни. Другите сладури – Пламен Димитров и адаша му  Ковачев  имат ще какво да се учат, но са упорити и се вслушват в това,  което им се казва и прилагат по-време на практиката и мачовете.

Смятате ли, че отборът ще премине в А професионална група след този сезон?

-Да, затова работим всеки ден,  всеки час и всяка минута. Треньорите са професионалисти в своята област, анализаторът ни е перфектен. Надяваме се догодина  вече да се поздравим с влизането ни  А група, т.е да постигнем по-малката цел.  Голямата  цел е да сме разпознаваеми и да върнем вярата на феновете ни в ЦСКА. Защо не и да сме в почетната тройка на А група. Но сега работим упорито с младите момчета, които виждате сега на терена. Трудолюбието винаги е помагало за постигането на всички цели.

Пожелаваме Ви успех и да бъдете все така устремени към мечтите си.

Интервюто взе: Руслана Попсавова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button