Важно! Заради Митинг-събор Бузлуджа 2019 ще има ограничения на движението

На 27 юли в местността „Историческа поляна“ под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният митинг – събор, посветен на 128-годишнината от създаването на Българската социалистическа партия (БСП) и началото на социалистическото движение в България. По данни на организаторите се очаква в проявата да вземат участие няколко десетки хиляди души от цялата страна. Гостите и участниците ще се придвижват към и от мястото на събора с автобуси, микробуси и леки автомобили, като особено усложнено ще бъде движението на идващите от Северна България, в участъка на панорамен път връх Шипка – „Историческа поляна“ – връх Бузлуджа, предвид лошото състояние на пътната отсечка с множество стеснения от непрочистена растителност.

Осигурен е организиран транспорт с автобуси, които ще отпътуват от площад „Възраждане“ в град Габрово за времето от 07:30 до 08:30 часа.

Във връзка със събитието ще бъдат наложени следните ограничения на движението:

– от 07:30 часа на 27 юли до отпадане на необходимостта се забранява движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с общо тегло над 3,5 тона през прохода „Шипка“ в посока Южна България;

– за времето от 08:00 часа до 12:00 часа по панорамен път връх Шипка – „Историческа поляна“ – връх Бузлуджа ще бъде разрешено движение само на моторни превозни средства, превозващи участници в мероприятието;

– след 12:00 часа движението по пътя в посока връх Бузлуджа – връх Шипка ще бъде разрешено за всички участници.

Възможни са временни затруднения в движението на моторни превозни средства и на граждани, поради което следва стриктно да се изпълняват разпорежданията на служителите на МВР.

Ръководството на ОДМВР – Габрово призовава гражданите и участниците в събора да не нарушават обществения ред

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button