Забелязано в Троянско: Милиардери от ОАЕ ще инвестират в троянското село Шипково

А дано, ама надали!

В сайта http://eromenge.com (съвсем не популярен) прочетохме интересна статия, засягаща троянското село Шипково.

На първо четене си казваш:  Супер!

При втори по-внимателен прочит казваш: А дано!

При третото прочитане обаче продумваш: А дано, ама надали!

Защо ли? Защото  това е Първоаприлска шега само че позакъсняла и пусната през месец Юли. Кметът на Община Троян Донка Михайлова само сподели: „Дай  боже! Ама на мен не са се обаждали“.

Ще е идеалнo, ако се случи, но няма да  е  в този наш живот. Но животът е изпълнен с мечти.

Споделям Ви самата статия!

Носят се слухове, че в България идват милиардери от Обединените арабски емирства, които ще инвестират в курортния туризъм в село Шипково до Троян.

В курортното троянско село Шипково ще бъдат построени небостъргачи и високотехнологични съоражения от бъдещето. Инвестиционния план е идея на акционери от световни корпорации, част от които са в програма за развитие на природните ценности.

Шипково и околията около селото ще се превърнат една от най-модерните забележителности на Европа в близкото бъдеще, което по план ще бъде осъществено до 3 години. Крупният инвеститор е закупил нерегулирана площ до селото с размери над 400 000 дка и продължава да изкупува къщи, ниви, гори и имоти около курорта с минералната вода.
Небостъргачи в гората около Шипково

Паричния поток на капиталовложителите, които идват да строят в Шипково са финансирани от корпорации, част от които със седалище в Швейцарска конфедерация, Обединени арабски емирства и Съединени Американски Щати.

Ски писта и хотел с категория седем звезди

Ски писта, петзвездни хотели и още иновации ще се очакват до няколко години, коментират запознати.

За гостите на курорта ще бъдат предвидени разходки с военен дрон-хеликоптер. Подробностите са оставени за откриването през 2021 г., на празника на селото.

Няколко хотели с категория пет звезди ще бъдат построени в местността „Конски дол“ и около военната база в „Крушово“.

Екопътека с улично осветление, бензиностанция и джипове под наем

Екопътеката над селото ще бъде осветена и през 2000 м ще има сондажи с изворна вода за освежаване на туристите, които се разхождат. За посетителите на курорта ще бъдат предвидени джипове под наем, пригодени за проходимост на пресечена местност и нова бензиностанция от световните вериги, която се очаква да бъде построена на главния път над курорта в посока за с. Рибарица.

Развитие на селскостопанския отрасъл и нови посеви на малини

Част от парите ще се вложат в нови насаждения на малинови храсти – един от основните поминъци през голяма част от времето назад в историята на Шипково. Новите работни места, които ще се открият са за над 1500 души.

http://eromenge.com

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button