Глиган подплаши турист в Стара планина

Спасителите от ПСС спасяваха турист около хижа"Рай"

Около хижа „Рай“ в Стара планина турист е подплашил диво прасе, което го е нападнало и му е контузило крака. В момента се провежда акция за сваляне на човека до хижата, а отдолу вече тръгва кола, която ще го обработи и ще го свали надолу“, съобщи дежурният в Планинската спасителна служба  Иван Драгошинов пред БНР.

Спасители от Планинската спасителна служба са в акция за спасяване на турист около хижа „Рай“ в Стара планина. Това съобщи още дежурният  Драгошинов.

„Отново в същия район – на хижа „Рай“, един човек е подплашил диво прасе, което го е нападнало и му е контузило крака. В момента се провежда акция за сваляне на човека до хижата, а отдолу вече тръгва кола, която ще го обработи и ще го свали надолу“, съобщи Драгошинов пред БНР.

Продължава издирването на туриста, изгубил се в Пирин

Снощи, в близост до хижата е оказана помощ на жена със счупвания на крака.

„Снощи, към 20 часа, се получи сигнал, че на Райското пръскало има жена със съмнение за фрактура. Една група туристи, които са около нея, са се организирали и са поискали малко помощ от хижата, започнали са да я транспортират надолу, през хижата, до една местност, до която може да достигне наша кола. Обработи се жената и от там се транспортира до болница“, съобщи още спасителят.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button