Тенденция

Каква гордост! Троянци изкачиха първенеца на Европа, връх Елбрус

Троянци, нека се гордеем  с тези силни мъже!

Троянци изкачиха първенеца на Европа, връх ЕлбрусДнес троянски планински спасители изкачиха първенеца на Европа, Русия и Кавказ връх Елбрус. За това изкачване бяхме писали и миналата година с Минко Банчев, когато изкачиха друг първенец.  За него отново писахме първи подробности.

ТЕ ГО НАПРАВИХА!!!ПРЕВЗЕХА ВРЪХ МОН БЛАН ОТКЪМ ИТАЛИЯ

Тези  мероприятия са  част от програмата за повишаване на физическата и специализирана подготовка на спасителите от отряда и е по случай 30 години от експедиция организирана от нашите предшественици на същото място. В момента , който те изкачиха върхът развяха българското знаме и това на спонсорите Община Троян, фирма“Калинел“  , Капитал груп, Универсалстрой, Нови лес, Викис хидравликс и IB design.

Троянците изкачили този връх 30 години по-късно бяха д-р Георги Цончев, Момчил Кинов, Марин Занковски, Минко Банчев, Мартин Семерджиев, Марин Хитров, Цочо Драгневски и Христо Сливков.

Те от сърце благодарят на всички, че им се довериха и повярваха.

Троянци изкачиха първенеца на Европа, връх Елбрус
По време на 150 години Троян

По време на тържествена сесия на Общинския съвет, по случай 150 г. от обявяването на Троян за град, отряда на ПСС при БЧК Троян бе удостоен с почетен знак „Златен герб – Троян“. Заслужено признание за усилията на планинските спасители дали времето, здравето и живота си за спасителното дело от основаването на отряда през 1952 г. до сега.

Очаквайте интервю с участниците след като се завърнат на родна земя

Троянци, нека се гордеем  с тези силни мъже!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button