Криминална хроника

Информационен бюлетин

В РУ Ловеч се разследва кражба на сумата от 60 лв. извършена на 10 август от магазин за строителни материали в Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Досъдебно производство за кражбата на сумата от 150 лв. е започнато и в РУ Тетевен след като в полицейското управление е постъпил сигнал за извършена кражба от частен дом  в града на 10 август около 16.00 часа. Работата по случая продължава.

В нощта на 08 срещу 09 август от частен дом в с.Златна Панега е отнет портфейл със сумата от 70 лева. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който не е установен взлом и разбиване.Работа по случая продължава РУ Ябланица.

На 10.08.2019 год. около 18.30 часа в гр.Летница, мотоциклет «Хонда» управляван от 34-годишен мъж от гр.Стара Загора, на прав пътен участък губи контрол на превозното средство,  навлиза в насрещна пътна лента за движение и се блъска в движещ се там автомобил «Опел», управляван от 45-годишен мъж от Летница. В резултат на сблъсъка е пострадало 6-годишно моченце, което е било пътник на мотоциклета. Детето е получило разкъсно контузни рани на краката и е откарано за лечение в Плевен. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.

51-годишен мъж от гр.Ботевград е задържан за срок от 24 часа в РУ Ябланица след като на 11 август е установен да управлява лек автомобил по ПП I-3 след употреба на алкохол,  с концентрация в издишания въздух 1,87 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на 11 август от паркиран на ул.“Цар Освободител“ в града лек автомобил са отнети 2 сака с дрехи и тоалетни принадлежности, куфарче с инструменти, документи на автомобила и пари на стойност 465 лв. В резултат на проведени незабавни издирвателни мероприятия полицейските служители са установили извършителят: 41-годишен мъж от Силистра. Намерени и иззети по съответния ред са отнетите вещи, а в хода на работата е установено, че съпричастност към деянието има и друго лице, чиято самоличност е в процес на изясняване. Работата по случая продължава в РУ Ловеч.

В РУ Ловеч е задържан 35-годишен мъж от с.Дренов, който на 10 август около 01.05ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,34 промила. По случая е образувано бързо производство.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button