Суперкупата в ръцете на „Пожарникарите“

Суперкупата в ръцете на "Пожарникарите"
Пожарникарите

Ден преди да кажем довиждане на месец август бяха изиграни футболни срещи между трите най-силни отбори по мини футбол на Българската асоциация по мини футбол  за Троян, организиран от сем.Манджукови.

Суперкупата в ръцете на "Пожарникарите"
Куршумите

На специалния терен в „Спортинг Арена“ си дадоха среща титаните на за изминалия сезон – Пожарникарите(победители в Серия А за 2019), Куршумите(първенци в Градската футболна лига) и Спортинг(най-добрите в коледния турнир за Купата на кмета, 2018г.).

Както се очакваше срещите бяха много оспорвани. Искри и пламъци се виждаха по време на мачовете.  Бързи атаки и контараатаки, много асистенции, майсторски изпълнения с топката и други вдигаха адреналина на публиката.

Турнирът започна със срещата между Спортинг   и  Пожарникарите. Крайният резултат ,2:3,  бе благодарение на – Илия Илиев и Ивайло Камарашки(Спортинг), а за Пожарникарите: Александър Асенов, Атанас Георгиев и автогол на Давид Тодоров.

Вторият мач бе между Куршумите – Пожарникарите, завършил 0:2. Атанас Георгиев  и Юлиян Младенов бяха героите за този мач. Тук мача бе спрян за няколко минути, защото възникна спор дали има отбелязан гол. Това се видя и на контролния монитор в офиса на „Спортинг Арена“, където съвсем скоро бяха монтирани камери да записват срещите.

Най-динамичният  мач бе между вечните съперници Спортинг (тук участват част от мъжкия отбор на „Чавдар“) и „младежите“ от „Кушумите“. Голмайсторите за  Спортинг са: Мартин Сираков(тежката артилерия), Ивайло Камарашки – 2 гола и Минко Донковски.

За „Куршумите“ първият гол бе отбелязан от Боян Иванов. Той отново порази вратата на съперниците малко по-късно. Милен Ганев, Пенчо Иванов и Петко Петков (с асистенция на Мартин Сираков от „Спортинг) допринесоха за победата на отбора.

Пожарникарите с двете си победи (3:1 срещу Спортинг и 2:0 – „Куршумите“),  поеха от Илиян Манджуков (който е  инициаторът да има такова спортно съоръжение и съдия на срещите)  с огромна радост Суперкупата.

С една победа и 1 загуба останаха момчетата от „Куршумите“,  които много мъдро довършваха своите атаки.  На най-младите от „Спортинг“ малко не им достигна да победят „старците“ водени от Боян Иванов, но затова пък видяхме много брилянтни голови изпълнения   от тях.

Всички състезатели бяха възнаградени с  по едно(две парчета) вкусна пица(по една за отбор), направени от сърце и безвъзмездно  от майсторът на пицарията „Дон Пацо“.

Петко Петков от отбора на „Куршумите“ получи безплатен ваучер за 60 лв от собственика на дискотека „Роял“ Мартин Костов.

Великолепна заря  озарила небето съпътстваше обявяването на отбора –  победител „Пожарникарите“ от Нели Манджукова –  мениджър в Българската асоциация по мини футбол, опората във всяко начинание на семейството си.

След връчването на наградите беше направен разбор на събитията, предшестващи този турнир. Някои  продължиха  да анализират  в троянско заведение.

Суперкупата в ръцете на "Пожарникарите"
Стефан Манджуков(Спортинг) с Купата

Суперкупата в ръцете на "Пожарникарите" Суперкупата в ръцете на "Пожарникарите"

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button