Троян има поредния столетник

Донка Ютерова получи Поздравителен адрес и  пликче с еднократна финансова помощ равняваща се на една минимална заплата . С решение на Общински съвет Троян от №414/2010 година на столетниците от Общината се отпуска тази помощ.

Днес   празнува една от петте столетници, които празнуват този забележителен юбилей в общината тази година в Община Троян.  Това  е дългогодишната служителка в Общинска администрация, Донка Ютерова. Тя  бе поздравена от името на кмета на Община Троян  Донка Михайлова чрез секретаря  на институцията Цветелина Калчева.  В поздравителният адрес   до младоликата юбилярка  има пожелания  да е жива и здрава. Да празнува още рождени дни, заобиколена от хора, които я обичат.

Донка Ютерова  е коренячка троянка, вдовица от 1992 година. Има  завършено гимназиално образование. Работила е в ДСК и в Общината – ЕСГРАОН до пенсия. Със страхотно чувство за хумор. Много жизнена.

Синът й Георги и снаха й е Катя, внучката Десислава и правнучката й я обгрижват с много любов. Самата Донка   може с часове да разказва спомени, и както казва Катя , умът й е  запазен и не се дава толкова лесно.
Днес е имало купон по случай рожденния й ден с други жени и тя е била много щастлива. Разказвала   охота за миналия си живот, за весели случки.

Фамилия Ютерови са си  популярни в Троян.  Правнучката Клементина се прослави преди години с дарението от електронни книги, което направи за библиотеката в СУ“ Васил Левски“. Майка й Десислава е съдия .

Катя Ютерова сподели, че свекърва й е много щастлива от посещението на Цветелина Калчева – секретаря на Общината. Благодарни  са за пожеланията и  уважението към тяхното семейство.

Има още 3-ма бъдещи столетници към края на годината.

 

 

 

Свързани статии

Back to top button
Close