Бившият шеф на НАП Ловеч, Виктор Стойчев, кандидат-кмет за Ловеч

Едно откровено интервю

ИНТЕРВЮ

Днес, след традиционното автошествие на ВМРО Троян послучай 6-ти септември – 134 години от Съединението на България, Даниел Сираков(председател на ВМРО област Ловеч) съобщи, че организацията за пръв път издига кандидат-кмет в Ловеч . Това ще е  уволненият  преди време шеф на НАП Ловеч, Виктор Стойчев.

В 11:30 часа  над 60 автомобила преминаха през Троян с развети знамена за да достигнат до крайния пункт на събитието, където Сираков оповести, че листите са готови. И единственият кандидат – кмет за населено място от 20000 до 50000 жители ще е г-н Стойчев, за град Ловеч. (Виж галерията по-долу)

Стойчев  влиза в битка  с Радина Банкова (от  БСП, която е  третият най-голям работодател в града)  и сегашния кмет на областния град от ГЕРБ Корнелия Маринова. Битката ще е доста оспорвана.

Пред репортера на “ Троян Експрес“ той откровено отговори на въпросите свързани с настоящите събития.

Как се почувствахте след известието за уволнение?

– Много зле се чувствах първите дни след случилото се. Избягвах контакти.  Общувах само с близки приятели. Но постепенно започнах да се осъзнавам и да разбирам, че хората ме подкрепят и защитават. Това ми върна увереността.

Трудно  ли Ви бе да вземете решението да се кандидатирате за кмет? Конкуренцията е доста силна?

–  И да, и не. Но прецених, че след толкова натрупан стаж в Агенцията за приходи ще мога да се справя и с това предизвикателство.

Вие ще влезете в битка с Корнелия Маринова.  Доколкото зная, не сте в цветущи отношения?

-Да, така е. Но мисля, че не е невъзможно да я победя особено след случилите се събития, които навредиха на нейния имидж. Ще се борим за справедливост. В името на доброто.

Вие сте издигнат от ВМРО Ловеч. Смятате ли, че ще оправдаете тяхното доверие.

– Да, в момента мисля,  че тяхната и моята кауза в името на гражданите съвпада. Допада ми и мисля, че ще победим.

интервюто взе : Руслана Попсавова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button