Гражданско обединение издига кандидатурата на Николай Тодоров

Прессъобщение от „Бъдеще за Троян“
Граждански сдружения, изявени общественици, експерти и местни политици обединяват усилия в рамките на гражданска инициатива „Бъдеще за Троян“ Целта е създаването на силно гражданско ядро от единомишленици, приемащи за основен приоритет създаването на нов модел на сътрудничество в обществено-политическия живот на община Троян. За постигането й се предвижда коалиционно обединение издигащо обща кметска кандидатура в лицето на Николай Тодоров, както и листа с кандидати за общински съветници. Профилът отличаващ участниците в коалицията от останалите играчи на политическата сцена е категоричната липса на партийна принадлежност и склонност към подчиняване на едни, или други партийни догми. В основата на гражданската инициатива стоят структури на гражданското общество, доказани общественици, както и представители на третата политическа сила в местния парламент – Избор за Троян, чиито председател в лицето на Николай Тодоров се явява и обединяващата фигура на гражданската инициатива. Участниците в гражданската инициатива се обединяват на основата на споделени ценности, сред които:
• Създаване на механизъм за активното участие на гражданското общество в предстоящите избори за местна власт.
• Налагане на ново гражданско представителство, доказало се на основата на морала, почтеността и грижата за хората.
• Отстраняване на затвърдилите се като неизбежна практика, уродливи форми на партийни съглашателства и задкулисни действия, касаещи процеса по избор на органи на местното самоуправление и назначения.
Николай Тодоров: Изповядвал съм тези ценности през целия ми съзнателен обществено-политически живот и няма как да не се радвам, когато виждам, че троянската общественост вече изпитва необходимост за тяхното прилагане! Моят дух е бил винаги буден срещу неправдата, задкулисието и местните партийни съглашателства. Аз съм човек на доблестта във всичките си действия. Винаги съм се борил за справедливи каузи и съм отдавал цялата си енергия за изграждането на едно по-добро общество. Брулен от политическото статукво през всичките години до сега, аз устоях на предателствата и превратностите на съдбата и успях да съхраня вярата си в хората. Пиша горните редове със спокойствие и увереност, защото вярвам в себе си и в хората, които ще ме последват. Убеден съм, че е назряло времето троянци да прогледнат, инстинктите им да се пробудят, за да изберат сами съзидателното си бъдеще!

 

Бъдеще за Троян!

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button