Майкъл Иванов се завърна с триумф на мотопистата

През изминалия уикенд край Плевен се състояха 3-тият кръг от Европейския шампионат по СуперМото в класовете S3 и SMJunior, 4-тият от BMU European SuperMoto Championship 2019 в класовете МХ65, МХ85, S3 и Open, надпреварата в клас „Скутери“ и 8-мия кръг от BMU European Road Racing Championship 2019,
По традиция в Долна Митрополия състезателите в класовете S3 и Open стартираха заедно, което допълнително нажежи атмосферата по пълните трибуни край пистата.

Многократния български шампион Майкъл Иванов (Тексим Моторспорт, КТМ), в в класовете S3 и Open, отново се върна на мотопистата. Той не  позволи да бъде задминат до края и финишира с доста голяма преднина – 11.446 секунди. Мадисон остана на второто място, а топ 3 оформи Александър Лятишев от Русия с Honda (+27.695 секунди).

Във втория манш Иванов стартира прекрасно, повеждайки групата от старта и отново пресече първи финалната линия с 18.166 секунди аванс. Втори остана Мадисон, а на третото място се класира Алекс Веткин (Husqvarna, +22.155 секунди).

В крайна сметка подиумът в клас Open оформиха Майкъл Иванов с пълен актив от 50 точки, Мадисон с 44 и Веткин с 38 точки.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button