Напред науката е слънце!

2564 троянски ученици ще прекрачат училищния праг,745 деца - в детските заведения

Напред науката е слънце!
Първокласниците ще получат книжки „Златните български приказки“ и цветни книгоразделители.

Днес се открива Учебната година!

Новата 2019/2020 учебна година ще започне нормално в над 2400 училища в страната – държавни, общински и частни, с над 700 000 ученици и с близо 60 000 първокласници. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

На територията на община Троян  в  училищата ще влезнат  2564 ученици.

Детските градини в общината ще посрещнат общо 745 бр. деца, разпределени в 34 бр. групи. През учебната 2019/2020 година училищата на територията на община Троян ще посрещнат 2564 ученици, от които 2140  в общински училища и 424 в държавните, както следва – 252 в Професионална гимназия по механоелектротехника град Троян и 172 в НУПИ „Проф. Венко Колев“ (Данните са към началото на септември 2019 г.). Общо 184 първокласници ще прекрачат прага на учебните заведения тази година. Община Троян отново е подготвила подаръци за най-малките. Първокласниците ще получат книжки „Златните български приказки“ и цветни книгоразделители.

Първият учебен ден е едно изключително вълнуващо преживяване както за родителите така и за децата. Тържествената атмосфера в училищния двор, цветята, развълнуваните учители, празничната музика, улиците изпълнени с усмихнати и забързани деца и родители, докосват всеки от нас без значение дали сме родители на които децата им започват, вече са в училище, или се свързваме със спомените си от нашите ученически години.

Екипът на сайта https://troyanexpress.com пожелаваме  на първолаците много здраве, прекрасен и незабравим първи учебен ден. На по-големите батковци и каки  една успешна учебна година изпълнена с много хубави емоции съчетани с хиляди детски усмивки.

На учителите  – да са все така усмихнати. Желая им успешна и ползотворна нова учебна година!

Напред науката е слънце!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button