Откриха в Дойренци 147 кг. марихуана

Откриха в Дойренци 147 кг. марихуана147 кг. марихуана откриха и иззеха криминалисти от РУ и ОД МВР-Ловеч, съобщиха на брифинг днес старши комисар Милен Маринов директор на областната дирекция на МВР и гл. инспектор Златин Михайлов началник на РУ в града.

147 кг. марихуана във вид на зелена листна маса отглеждана в наркооранжерия в ловешкото село Дойренци са открити при проведена на 18 септември специализирана полицейска операция.
В имота полицаите са се натъкнали на инсталация и солидна оранжерия от дървена конструкция, покрита с полиетилен и мрежа от всички страни. При проверка в нея се установени 46 растения от рода на конопа с различна височина, варираща от 160 см до 240 см. Всяко едно растение е било обградено от метална скара и с изградена вентилация и капково-поливна система свързана с геран извън имота. В къщата е открита стая-сушилня с направени дървени стелажи, с остатъци от суха зелена тревиста маса по тях, а в дуго помещение е установен мобилен гардероб-инкубатор, оборудван с отоплителна и вентилационна система,пригоден за отглеждане на култивиран разсад. Теглото на листната маса след отделяне на стеблата и претегляне е 147 кг.
В имота , в момент на полагане на грижи за насажденията е установен 64-годишен мъж, който е задържан за срок от 24 часа и предстои привличането му в качеството на обвиняем и повдигане на 72 часова мярка задържане под стража.
Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура Ловеч.

Снимка на ОД МВР Ловеч.

Related Articles

Back to top button