Откриха в Дойренци 147 кг. марихуана

Откриха в Дойренци 147 кг. марихуана147 кг. марихуана откриха и иззеха криминалисти от РУ и ОД МВР-Ловеч, съобщиха на брифинг днес старши комисар Милен Маринов директор на областната дирекция на МВР и гл. инспектор Златин Михайлов началник на РУ в града.

147 кг. марихуана във вид на зелена листна маса отглеждана в наркооранжерия в ловешкото село Дойренци са открити при проведена на 18 септември специализирана полицейска операция.
В имота полицаите са се натъкнали на инсталация и солидна оранжерия от дървена конструкция, покрита с полиетилен и мрежа от всички страни. При проверка в нея се установени 46 растения от рода на конопа с различна височина, варираща от 160 см до 240 см. Всяко едно растение е било обградено от метална скара и с изградена вентилация и капково-поливна система свързана с геран извън имота. В къщата е открита стая-сушилня с направени дървени стелажи, с остатъци от суха зелена тревиста маса по тях, а в дуго помещение е установен мобилен гардероб-инкубатор, оборудван с отоплителна и вентилационна система,пригоден за отглеждане на култивиран разсад. Теглото на листната маса след отделяне на стеблата и претегляне е 147 кг.
В имота , в момент на полагане на грижи за насажденията е установен 64-годишен мъж, който е задържан за срок от 24 часа и предстои привличането му в качеството на обвиняем и повдигане на 72 часова мярка задържане под стража.
Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура Ловеч.

Снимка на ОД МВР Ловеч.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button