Тенденция

„Първа копка“ за обновяване на сградата на Троянската полиция

Видео материал от цялото събитие

В деня на Надежда, Вяра и Любов и тяхната майка София  17.09.201г. (вторник) бе  проведена встъпителна пресконференция и официална церемония „Първа копка“, с които Община Троян  отбеляза ефективния старт на проект №BG16RFOP001-2.002-0007„Повишаване на енергийната ефективност на сградите: административна сграда на държавната администрация на ул. „Захари Стоянов” №4, гр. Троян (Районно управление – Троян, ул. „Захари Стоянов” №4); многофамилна жилищна сграда на ул. „Христо Ботев” №160(Пролет), гр. Троян, и многофамилна жилищна сграда на ул. „Христо Ботев” №266-272(Демокрация), гр. Троян”.

Гости на тържеството бяха освен ръководството на Общинска администрация, председателят на Общински съвет Троян инж.Петко Пенков,  началникът на ОД на МВР Ловеч и от дирекцията, и всички, които ще вземат  активно участие през  8 -те месеца на проекта. Също така имаше представители от  масивните жилищни сгради.

Донка Михайлова откри   „Първата копка“. Направи една ретроспекция на проектите извършени досега. И сподели, че след приключване на ремонта всички публични административни сгради ще са  обновени. “ Винаги съм се чувствала дискомфортно , когато влизам в сградата на полицията виждайки условията в които работят служителите. И ми е тежало и мисля,че след няколко месеца вече ще е по-комфортно за всички.  Няма да Ви е лесно по време на ремонт, питайте колегите от Общината. Тя пожела успех на всички, които започват работа.“

За проекта разказа ръководителят на проекта инж.Полина Павлова от Община Троян. Това не й е първи проект. Досега въпреки годините се  може да се похвали с доста изпълнени подобни проекта. Единият е на сградата на Общината.

Тя вярва, че с  „Първата копка“   в Деня  на Надежда, вяра и любов  и с обновяването на сградите  на Троян ще се постигне  мечтата  в града да се задържат повече млади хора.

Гл.инспектор Радостина Петкова благодари за положените усилия във връзка с проекта на Община Троян, Областна дирекция на МВР област Ловеч и др.

Общата стойност на проекта е 1 199 989,40 лв., от които 1 019 990,99 лв. европейско съфинансиране и 179 998,41 лв. национално съфинансиране. Проектът стартира на  07.03.2019 г. и приключва на 07.01.2021 г.

Бенефициент по проекта е Община Троян, като нейн партньор за изпълнение на проекта в частта на сградата на РУ-Троян е Областна дирекция на МВР-Ловеч.

Главната цел на проекта е повишаване енергийната ефективност на публичната инфраструктура и на жилищния сектор в град Троян. По-високото ниво на енергийна ефективност пряко ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия и косвено – за намаляване на емисиите на парникови газове, което от своя страна ще допринесе за намаляване на разходите за енергия на сградите, осигуряване на по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие.

Проектът предвижда изпълнението на енергоспестяващите мерки, предписани като задължителни в обследванията за енергийна ефективност на сградите, както и допустимите по проекта дейности предписани като задължителни в техническите паспорти на сградите. За сградите ще бъдат изпълнени и необходимите мерки, свързани с подобряване достъпа за лица с увреждания до сградите.

На пресконференцията подробно бяха представени дейностите по проекта и очакваните резултати от неговото изпълнение.

Запис от цялото събитие може да гледате по-долу

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Вторник, 17 септември 2019 г.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button