Розалина Русенова си взе довиждане със 100-летното троянско училище

Благодарим Ви, г-жо Русенова!

Розалина Русенова си взе довиждане със 100-летното троянско
СУ „Васил Левски“ Троян 13.09.2019г.

На 13.09. 2019 година педагогическият състав на 100-летното троянско училище изпрати г-жа Русенова в заслужено пенсиониране. От името на учителите тя получи най-хубавите пожелания. Пожеланията бяха отправени към нея като дългогодишен директор, човек, учител, приятел, майка на най-голямото троянско училище.

Розалина Русенова е директор в това училище близо 20 години. Тя е човекът, който успя да изгради стабилен педагогически състав, благодарение на който най-голямото троянско училище винаги по успех е било на предни позиции в страната.

Русенова е родом от Шуменския край. Завършва магистър по Българска филология в Шуменски университет; има специализации към УНСС София по Държавна администрация и международно право и Финансов и банков мениджмънт в международния бизнес. В момента работи като зам.кмет на Община Троян с ресор   „Образование, култура, социални и младежки дейности“. Започнала като учителка в ОУ „Димитър Благоев“ (1981-1984). От 1984 -та до 1989 -та е била преподавател по БЕЛ и след това 3 години е зам.-директор по учебната дейност в ЕСПУ „В. Левски“. От 1995 г. е директор на училището с прекъсване от 1999-2007г.(когато е била зам.кмет по времето на Дилян Енкин). Пенсионира се след 35 години работа в столетното училище.

Ето какво й пожелаха:

„Днес,  СУ „Васил Левски” – гр. Троян, изпраща г-жа Розалина Русенова, дългогодишния Директор, Човека, Учителя, Приятеля, Майката на най-голямото троянско училище в заслужено пенсиониране!
Благодарим Ви, г-жо Русенова,
За възможността да бъдем част от това училищно семейство…
За доверието, с което подходихте към всеки в неговите първи стъпки в училище…
За подкрепата в трудни моменти…
За похвалите от покорените върхове…
За усилията, които Вие сте положили, за да стъпваме ние днес на стабилни основи…
За примера на обич към професията…
За Човечността…
За Любовта към институцията Училище…
Благодарим Ви, за нас бе чест да бъдем част от всичко, което постигахме заедно с Вас през годините!
Ръководството, педагогическият и непедагогическият персонал Ви желаят здраве, дълголетие, удовлетворение от делата, позитивна равносметка и светъл поглед към бъдещето!“

Екипът на сайта също й пожелава дълго време да си ползва заслужената почивка и да е все така дейна. Да се радва на семейството си, внуците и дай боже на правнуците.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button