СДС Ловеч не ще коалиция с ГЕРБ от областния град

Ловечмедия

В Ловеч СДС и ПП ГЕРБ ще се явят разделно и с отделни листи на Местни избори 2019. Двете партии се спрягаха, че ще се борят сдружени равноправно да надделеят над БСП още на първия тур, като на ръководството на „сините“ ще бъдат предоставени места от 4-то нататък в една обща листа. До разлъката обаче се стига, след като на СДС им е известено, че на бюлетината ще бъде изписана единствено абревиатурата на ПП ГЕРБ, като освен това имената на техните кандидати за общински съветници ще бъдат изнесени и подредени отделно от имената на“герберите“ и то в долната част на бюлетината. Положението на васали разгневило „сините“ деятели и те се отказали от коалиция с местните съпартийци на премиера Бойко Борисов.

„ПП ГЕРБ ще разбере грешката, която допусна спрямо СДС в Ловеч, на балотажа! Тогава ще стане ясно кой без кого не може в битката срещу БСП! Както и на каква цена. Всъщност, промяната в ситуацията е в полза на СДС. Това само ще ги стимулира да работят по-здраво и да затвърдят лидерската си позиция в дясното политическо пространство в областния център“, коментираха запознати с предизборните противоречия между двете политически организации, които управляваха в съюз града на река Осъм през последните 4 години.

В същото време все повече се втвърдява слуха, че в Ловеч ГЕРБ подпомага задкулисно ВМРО с цел протестният вот срещу настоящата кметска управа на града да не бъде съсредоточен само в задругата от партии около бившия депутат националист Кирил Гумнеров, а да бъде насочен и раздробен към „братски“ на ГЕРБ организации, каквато е ВМРО в кабинета „Борисов 3“, като по този начин се избегне създаването на трети силен и непредсказуем политически център, който би разрушил диктата на ГЕРБ и БСП – двамата големи играчи в управлението на Ловеч през последния четвърт век, които най-вече след 2015 г. проявяват учудващо единомислие по решаването на ред важни проблеми за ловчанлии.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button