Столичани предпочитат Троян за живеене

Днес бе последното  заседание на Консултативния съвет по икономика към Кмета за мандат 2015 - 2019 година

Днес в кабинета на кмета Донка Михайлова се проведе последно  заседание на Консултативния съвет по икономика към Кмета за мандат 2015 – 2019 година. Темата бе “Заетост, доходи, демографски проблеми”.

Михайлова  отчете,  „че има чувствителен спад в безработицата до 4,5%, бавно снижаващ се темп на намаляване на населението за пръв път от много години насам, среден ръст на доходите 7,2% годишно, изпреварващ ръста на цените, но неотговарящ на очакванията на хората.“

След това в дискусия с членовете на комисията Стаменка Дамянова („Хлебопроизводство и сладкарство“ Троян), Владимир Хаджийски, Владимир Младенов (Копа системс), Делян Енкин, Йордан Данков(бивш  председател на бюджетната комисия на ОбС и ма групата съветници на ГЕРБ в мандат 2011-2015 г). и Христо Йовчевски(Рико стил) обсъдиха бъдещите теми в икономиката, които са  най-важни за жителите на общината.  Бизнесмените засегнаха  темата за връщането на така наречените Техникуми  или да има повече специализирани паралелки, които да подпомагат бизнеса.  Също подчертаха, че за да има правилно отчитане на безработицата трябва да се вземе под внимание и заминаващите от Терминал 2.

Стаменка Дамянова – управител на „Хлебопроизводство и сладкарски изделия“ Троян, сподели, че   софиянци желаят да работят и живеят в града. Също така научихме, че архитект от столицата е започнала работа в Общината. „Това може само да ни радва и вдъхновява да работим за Троян“ , каза още Дамянова.

За финал на последното заседание всички получиха благодарствени грамоти  за усилията, които са положили, за грижата към икономиката на Троян от  сегашния и бъдещия кандидат – кмет Донка Михайлова.

Присъстваха началници на отдели, граждани и представители на медии.

Да припомним, че  Консултативен съвет за икономическо развитие на Община Троян, помощен консултативен орган на Кмета на Община Троян беше създаден на  12.07.2012 г. Той е помощен консултативен орган, като целта е: запазване, подпомагане и разширяване на съществуващия бизнес в община Троян; подобряване на контактите и координацията между местната власт и бизнеса; идентифициране на важни за общината проблеми и предлагане на възможни решения за подобряване на икономическия климат; подпомагане на администрацията при привличане на нови инвестиции.

 

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button