Троян – домакин на петия кръг от европейския шампионат по мотокрос

Нова подземна инфракструктура е изградена на Мотополигон "Троян"

Автор: Пламен Христов БНР

Мотополигонът край Троян посреща участниците в кръговете от европейския и национален шампионат по мотокрос, които ще се състоят събота и неделя на трасето край балканския град с обновена сграда, зона за награждаване и решени проблеми с подземната инфраструктура. Така, че и този път ще предложим на всички участници чудесни условия за едни мъжки битки, това сподели  кметът на Троян Донка Михайлова.

„Ще посрещнем нашите гости в напълно обновена сграда за което принос има Българската федерация по мотоциклетизъм. Обновена е зоната за награждаване. Решихме и някои големи проблеми с подземната инфраструктура. Вече четвърта година ние не събираме такса за вход на мотополигона. Правим го защото искаме да привлечем все повече и повече хора. Нашите гости знаят, че мотополигона позволява състезанието да бъде наблюдавано на практика по цялото трасе. Очакваме хиляди зрители, както до сега и се надявам за тях това да е поредния празник на мотоспорта“, сподели Михайлова.

„В последните 8 години Троян домакинства вече поред 15 състезание. Радваме се, че ще сме домакини на толкова мъжка надпревара в която ще участват над 100 пилоти. Разбира се най- голямата ни радост винаги е била да подкрепяме троянското голямо момче, което вече е истински мъж на мотоспорта – Майкъл Иванов. Пожелаваме му успех“, завърши кметът на Троян.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button