Троянските полицаи с нов удар срещу наркоманията

27-годишен е задържан на местопрестъплението

Троянските полицаи с нов удар срещу наркоманията
Арестуваното растение

Днес гл. инспектор Радостина Петкова-началник на РУ Троян съобщи, че е задържан в местното полицейско управление 27-годишен, криминално проявен мъж от Троян. Това е станало   на 31 август около 18.00 часа, в местност край града, когато  е обработвал растения от вида на конопа.

Служители на РУ Троян са извършили оглед на нивата и са установили общо 27 растения с височина между 1.40 – 3.15 метра. Насажденията са иззети заедно със стеблата, като общото им тегло е около 90 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на работата по случая полицаи са извършили претърсване и в апартамент в гр.Троян и къща в с.Ломец, обитавани от 27-годишния мъж. От апартамента са иззети плик със суха тревиста маса, с общо тегло 7 гр., която след направен полеви тест е реагирала на наркотичното вещество канабис и таблетка с жълтеникав цвят с тегло 0.25 гр., която при тестване е дала положителен резултат за кетамин. От селския имот полицаите са иззели голям брой опаковки съдържащи суха зелена тревиста маса-канабис с общо тегло около 1.330 кг., опаковки със семена за засаждане на коноп, 5 червени хапчета, които при полеви тест са реагирали на канабис и 3 други хапчета. В къщата са открити и елементи от инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа в закрити помещения, които също са иззети.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button