Троянските пожарникари втори в „Предизвикателството на пожарникаря“

Иван Веселинов Иванов - най-бърз състезател

Троянските пожарникари втори в "Предизвикателството на пожарникаря"
Иван Веселинов Иванов – най-бърз . Награждава го  гл.инспектор Петър Петров

Отборът на РСПБЗН-Троян  остана на второ място в състезанието по пожаро-строева подготовка „Предизвикателството на пожарникаря“, което се проведе в двора на  троянската пожарна. Победители са пожарникарите на Ловеч, а на трето  място се класира РСПБЗН-Тетевен.
В надпреварата участваха 5 отбора, представители на РСПБЗН п – Троян, Луковит, Ябланица, Тетевен и Угърчин и РДПБЗН – Ловеч.
Състезанието премина в два етапа. Първият бе за индивидуално изпълнение на задания. Състезателите бяха в пълна екипировка – апарат за кислород(новите тежат 11кг, а старите – 16кг), противогаз,  и всичко необходимо за предпазване по време на пожар.  Имаха за задача да сглобят  щрангове, да се изкачват по стълби на висока сграда и всички елементи по пожаро-строева подготовка. Задачите поставени от журито не бяха лесни.  Всяко  упражнение бе оценено по бързина,точност  и прецизност  Участваха 27 човека.
Най-бърз бе  троянеца Иван Веселинов Иванов(275 секунди) Негови асистенти  станаха ловчалията Тихомир Руменов Станчев  – сребърен медалист.  Поради равно време(325сек)  с бронзови медали се окичиха Асен Иванов Миховски отново от Ловешкото поделение  на ПБЗН и колегата му   от Тетевен – Мариян Иванов Йотов.

Втората задача бе по-сложна. Тя бе  с цел да се  види как отборите работят в екип.  От сглобяването на тежките  стълби до  потушаването на пожар.
Крайното класиране бе  определено от  общото време  на двете задачи. Ябланица и Угърчин участваха само в индивидуалната задача и затова в крайното класиране отборно, победители станаха РСПБЗН – Ловеч, следвани от пожарникарите на Троян и  Тетевен.

Победителите бяха наградени с купи, медали и грамоти  от началниците на районните пожарни и директора на РД на РДПБЗН комисар Владимир Кацарски.

Всички състезатели бяха поздравени за добрата подготовка от г-н Кацарски, който награди със специален плакет учителката от СУ „Васил Левски“ Троян, Милкана Христова заради принос във обучението на млади огнеборци. Седем пъти нейни възпитаници  печелят призови места на републикански първенства.

По време на първата задача състезателите бяха аплодирани горещо от възпитаниците на детските заведения „Здравец“, „Буковец“ и „8-ми март“. След това те имаха удоволствието да се качат на истинска пожарна кола и разбира се да се позират  пред фотоапарата на репортера на“Троян експрес“.


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button