Започна регистрирането на партиите за местните избори

АВТОР: НОВА ТВ

Централната избирателна комисия (ЦИК) започна да приема документи за участие в предстоящите наесен избори за общински съветници и кметове. Партиите и коалициите могат да се запишат до 11 септември. От Централната избирателна комисия напомнят, че за кметския вот действа правилото за уседналост, т.е., както избирателите, така и кандидатите, трябва да са имали постоянен или настоящ адрес не по-малко от шест месеца преди датата на изборите – 27 октомври.

ПП ГЕРБ се регистрира първа. От управляващата партия внесоха 9999 подписа в ЦИК за регистрация в предстоящите местни избори. Това обяви пред журналисти Димитър Николов – зам. председател на ИК на ГЕРБ след внасянето на документите. Николов увери, че документите са приети без забележки. Той добави, че са събрани приблизително 40 хиляди подписа, от които са внесени 9999. „Очакваме в рамките на следващите дни ЦИК да се произнесе и да ни регистрира за предстоящия местен вот“, посочи Николов.

Демократична България“ също внесе документите си заедно с 5400 подписа. Това са вторите избори, на които обединението участва. Те си поставиха за цел балотаж в София.

ВОЛЯ  също се регистрира в ЦИК за участие в местните избори през октомври, съобщиха от пресцентъра на партията.Събрани са 7590 подписа и е внесла четвърта документите си за регистрация.

По материали на столични медии

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button