Честит Петковден! Честит празник на Троян! 

Честита 151-годишнина от обявяването му за град!

 Балканджиите сме особени хора – здраво стъпили на земята, но по-близо до Бога! Ветрове са ни брулили , бури са вилняли около нас, снегове са ни затрупвали, на всичко сме устояли. Само мъдрост сме трупали и здрава сила да вървим напред и нагоре, към високото! Защото здрави са корените ни, здрави и дълбоко в Балкана, нашия, Троянския Балкан, познал древни битки, бил дом на смели войводи, опазил традициите на дедите ни и съхранил духа ни! Тоя дух, дето и днес не ни дава мира да сме кротки и послушни, а все ни кара да търсим още и още благост и добруване за дома, за семейството, за града ни.

На всички Вас – избрали съдбата си да живеят и градят бъдеще в Троян, пожелавам сила и смелост да търсят – нови възможности, нови предизвикателства, нова енергия тук. Да бъдат здрави и единни, Троян е нашият дом, тук ни е мястото, тук трябва да вложим душата и сърцето си, както и досега, за да му вдъхнем още енергия за развитие и просперитет.

Имаме всичко – и красотата на природата ни, и богатата ни история, и таланта на творците ни, и предприемчивостта на бизнеса… Само едно ни трябва – грижа на човек за човека, сърцатост и любов!

Пожелавам на всеки от Вас вяра! Тя ще съхрани и върне младите тук, тя ще ни даде смисъла и ще ни води в правия път! А той е един – пътят на съзиданието!

На многая лета, Троян! На многая лета, троянци!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button