Дамите от „Където улиците нямат имена” с наградата за ярко творческо присъствие

От 23. до 29. септември в Лом се проведе ХII Фестивал на любителските театри с международно участие на името на Кръстьо Пишурка. За първи път на този фестивал взе участие и любителският театрален състав на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян със своята постановка „Където улиците нямат имена” на Димитър Златинов.

Дамите от „Където улиците нямат имена” с наградата за ярко творческо присъствиеРежисурата е на Теодор Лука. В ролите се изявяват: Катя Ютерова, Стела Мавродиева, Ивайло Стефанов, Вихра Петрова, Моника Генкова, Венцислав Вълков, Минчо Вачков. Сценичният дизайн е дело на Маргрет Креклешка. Техническият екип, който подпомогна реализирането на представлението на ломска сцена бяха: Ивайло Иванов и Иван Димитров (осветление), Калин Димитров (звук), Анатолий Краев, Емил Ненковски (сценични работници). Представлението се състоя на 28 септември 2019 г.
След края на спектакъла на среща с журито на Фестивала председателят Гергана Пирозова (театровед) и членовете Христо Чешмеджиев и Васил Драганов (артисти на Народен театър „Иван Вазов“ – София), споделиха с театралите възхищението си от енергията, професионализма и духа, който всички актьори са вложили за изграждането на своите роли, от сценографията на постановката, която е дело но Теодор Лука и Маргрет Креклешка, а също така и от много режисьорски решения.
Впечатлени са от играта на дамския състав на трупата – Катя Ютерова, Стела Мавродиева, Вихра Петрова и Моника Генкова. Впечатлени са дотолкова, че им присъдиха наградата за ЯРКО ТВОРЧЕСКО ПРИСЪСТВИЕ – ЖЕНСКА РОЛЯ.
Днес, 11.10.2019 г., председателят на НЧ „Наука – 1870 г.“ – Троян – д-р Виолета Койновска, връчи наградите, които преди дни дойдоха от Лом – грамоти за актрисите и статуетка за режисьора Теодор Лука.
Поздравления за дамския състав!
Поздравления за цялата трупата и за техническия екип!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button