Футболистите от Троян започнаха сезона с победи като гости

Мъжете с победа в село Бели извор

Мъжкият отбор на Чавдар Троян игра с много хъс в село Български извор, община Тетевен. Мачът завърши с победа на троянци 2:3 .
„Много добър мач изиграхме в село Български извор.  Тук искам да благодаря на домакините за перфектната обстановка, която бяха създали. „, така започна разговорът ни с треньора на мъжете, Боян Иванов.
Мачът започна много добре за троянци и още в  6-та минута  Ивайло Камарашки открива резултата. След като повеждат, допускат домакините да ги натиснат и да стигнат до обрат. Първо си изпросват дузпа за 1:1, Докато се усетят чавдарци, домакините вкарват втори гол и повеждат с  2:1.  Това е повратната точка за тях.
„Вече започнахме да играем както искам и можем, да си подаваме и да създаваме положения. И веднага стигнахме до изравняване 2:2, гол с много хубава комбинация вкаран от Минко Донковски, и малко след това още една блестяща атака за 2:3, отново гол вкаран от Минко Донковски. Много съм доволен от момчета, раздадоха се на 100%. Поздравявам ги за победата. И сега в събота на 12.10.19г посрещаме много силния отбор на Пещера Галата, от 15:30ч. Хубаво е публиката да дойде и  да подкрепи отбора. За което ние, ще сме им много благодарни.“, завърши ветеранът – голмайстор Боян Иванов-Боби.
Малките футболисти  от Футбол7 и Футбол9 също се представиха много добре през този ден. Те играха с наборите си от Професионалния футболен отбор“Литекс“ Ловеч. Нашите  момчета попринцип си имат малко страх от ловчалии, но този път бяха по-смели и като, че ли по-разумни в действията на терена. Седмиците успяха да разгромят своите съперници с 5:0. По-големите троянчета обаче позволиха на гостите да попарят техния вратар седем пъти. Но това не бе, защото не играха, а все още мисълта , че „Литекс“  са по-добри все още бе в тяхното съзнание и е бе  голяма пречка при завършване на головите положения. Нападателите обаче бяха доста активни  и нанизаха три красиви гола във вратата на Ловеч. Така мачът завърши с победа за „Литекс“ с 7:3.
От тази година вече няма да има отбор „Деца“, а вече ще са Юноши младша. Т.е. обединяват две възрастови групи. Възпитаниците на Венци Кепов играха с отбора от с.Искър“Венци“ като гости . Там направиха една показна игра как се играе смело и с хъс на чужд терен. Вкараха 7 гола  на домакините. Разбира се искърци също се разписаха, успявайки да излъжат защитата и вратаря ни  2 пъти. Така с победата 7:2 футболистите на „Чавдар“  се прибраха в родния си град Троян.
Голмайсторите на срещите са:
Футбол-7: Самуил Стоянов-3, Дамян Христов-1, Веселин Борисов-1. Самуил Стоянов, Никола Трифонов и Веселин Борисов от Футбол9 вкараха по един гол
Завърналият се  Даниелс Дачев  при Юношите младша отбеляза три гола,  Цветомир Радев-2, Антон Цочев и Светлин Петков по един.
Да пожелаем успех на троянските футболисти от всички възрасти през сезона.
И не забравяйте, събота на 12.10.2019год.  мъжете на ФК“Чавдар“ Троян посрещат много силния отбор на Пещера Галата, от 15,30ч. Нека ги подкрепим.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button