Информационен бюлетин на ОД на МВР-Ловеч

Информационен бюлетин на ОД на МВР-Ловеч  започва с информация за съвместна проверка с представители на Държавно горско стопанство  на общо 92 ловци, участващи в организирани и разрешени ловни излети на територията на общините Ловеч Тетевен и Ябланица, като служителите на реда не са констатирали нарушения на ЗОБВВПИ, ЗЛОД И ППЗЛОД.           

На 18.10.2019г. около 16.45ч. на ПП I-3 км146, 34-годишен мъж от Плевен при управление с несъобразена скорост на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е преобърнал в крайпътна канавка. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, прегледан е в болница и е освободен за домашно лечение. 

На 18.10.2019г. около 21.55ч.  на ул. «Д-р Съйко Съев» в град Ловеч  след МБАЛ, с посока на движение към центъра на града,  19-годишен младеж при управление на лек автомобил «Фолксваген Голф» е загубил контрол върху управлението, преминал е разделителната ивица и е навлязъл в платното за насрещно движение, като е блъснал два стълба от уличното осветление.

При инцидента е пострадал леко водачът,  той е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение, а 19-годишно момиче,  което е пътувало в автомобила е оставено за наблюдение в лечебно заведение. Пробата за алкохол на младия водач е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

           На 19 октомври около 11.00ч. на главен път I-4/София – Варна/ в землището на с. Българене, лек автомобил „Ауди А7“ управляван от 61-годишен мъж от Троян, при изпреварване  на прав участък е закачил движещият се в същата посока мотоциклет „Ямаха“, управляван от 60-годишен мъж от Варна цитира Троян експрес .

В резултат на сблъсъка е пострадал мотоциклетистът, който е настанен в ловешката болница със счупване на фибулата и счупвания на стъпалото на левия крак. По случая е образувано досъдебно производство. 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button