Исторически мач и историческа победа!

"Троян Волей" спечели над "Ботев" Враца 3:2

„Троян Волей“изигра   фантастичен мач и спечели над „Ботев“ Враца с 3:2 у дома. Характерът и публиката вдигнаха момчетата за невероятен обрат от 1:2 до 3:2.
Този мач е исторически защото за пръв път в историята на Троян волейболният спорт е факт. Днес се изигра  и мач от републиканското първенство за юноши  в града.

Троянският  клуб ще участва в две първенства под егидата на Българската федерация по волейбол.  Юноши старша възраст са в елитната група с още 5 отбора, като се надяваме, че още в дебютния си сезон ще оставят добри впечатления и ще продължат своята възходяща градация.
Емоции, възходи, падения и исторически ТРИУМФ за „Троян Волей“ след петгеймова драма!

Създаденият преди едва една година троянския волейболен тим донесе на зрителите поредна доза положителни емоции, побеждавайки с 3:2 коравия тим на „Ботев“ Враца.
Стартирайки плахо, троянци оставиха опонента си да поведе в началото на мача, но след 10-а точка наставленията на Анатоли Пенев дадоха резултат. „Троян Волей“ поддържаше дистанцията от 4-5 точки и логично затвори частта с 25:21.
Исторически мач и историческа победа!
Във втория гейм амбициозният троянски клуб започна да натрупва аванс, който обаче пропиля и допусна изравняване при 8-а точка. Нахъсани и окуражени от публиката, троянци обърнаха развоя на събитията и поведоха с 18:12. Спад в играта обаче съкрати изоставането, а липсата на концентрация, в комбинацията с опита на врачани, доведоха до изравняване на резултата за 22:25.

Третата част беше най-слабата за „Троян Волей“. „Ботев“ Враца моментално се възползва и първоначално поведе с 9:5, а предимството се увеличи до цели 9 точки при 19:10. Паднали духом, троянските юноши получиха онази допълнителна сила, която винаги им е носила радост – публиката, благодарения на която тимът показа друго лице. Затова и логично изразни резултата за 22:22. В крайна сметка „Ботев“ Враца поведе с 2:1 гейма след 25:23.

„Троян Волей“ прояви характер и дързост за победа. Моментално троянци дръпнаха с 8:3 и постепенно поуспокоиха темпото на игра, за да пратят мача в тайбрек и 25:20.

Петият гейм беше черешката на тортата, в който за пореден път нашият отбор показа, че с отборна игра няма невъзможни неща. Така „Троян Волей“ затвори мача с 15:12 и вдигна на крака троянската публика, записвайки своя ИСТОРИЧЕСКИ ПЪРВИ УСПЕХ!

Още веднъж благодарим на всеки, отделил от ценното си време, за да сподели с нас тази емоция и да подкрепи момчетата. Пригответе се, защото скоро ще предстои и втори мач от първенството, а шампионатът при мъжете също чука на вратата.

„Троян Волей“ изказва своите благодарности и към тези, благодарение на които клубът нямаше да съществува и да продължи своето съществуване.

Очакваме Ви отново на следващия мач! Да се забавляваме заедно и да докажем, че Троян е волейболен град.

И… нали знаете? Най-доброто…. тепърва предстои

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button