Мече слиза от Балкана да търси храна

Мечки масово правят бели в Карловско

Мече е видяно  около 2.00 след полунощ   да се катери на дърво във вилната зона, която се намира в северната част на Сопот. Човекът, който информира е бащата на момчето, което преди няколко дни на път за дома си видя мечка малко над вилата на спасителите.Мече слиза от Балкана да търси храна
„Всяка вечер мечката идва от планината, за да търси храна. Тази нощ я видях в лозето над нас как се катери, защото е гладна. Призовавам ресорните служители да не я убиват, а да я заловят и упоят“, каза Николай Йотов. По думите вече животното не се плаши и от пиратки, защото е хвърлял няколко пъти, но то се връща.
За случая са сезирани служители на дирекцията на НП“ Централен балкан“ и Държавното горско стопанство. Какви действия ще бъдат предприети предстои да стане ясно, след като бъде обсъдено с ръководството на парка. Директорът на горското стопанство в Карлово Златю Кличев каза, че трябва да бъде поставен капан на мястото, където мечката идва. Преди няколко дни вероятно друга мечка в северозападната част на града е спукала гумите на джип, паркиран пред вила.

http://www.karlovopress.com/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button